torsdag 25 mars 2010

Samma procedur som förra året Miss Sofie!

Ja de är man illa tvungen att säga. Årets TUR-mässa avviker inte från tidigare mönster. Det är roligt, mycket folk, de flesta glada och positiva men det går inte att undgå den entradiga gamla lunken som lyser igenom hela tillställningen. Visst! Detta är en av årets bästa mötesplatser för branchens folk och resejournalister, eller i alla fall de som kallar sig resejournalister och följer med för att bo flott, dricka gratis och uppleva världen ur ett annorlunda perspektiv. Samma gamla stuk år efter år och tyvärr blir det inte bättre utan tvärtom...
..kolla bara på Ghana. Det landet hade inte mycket att visa upp, men de hade i alla fall sänt ut en gubbe som satt och läste GP i montern. Om han kom direkt från Ghana eller om man "lånat in" honom fråh Hjällbo, det låter jag vara osagt...
Alingsås Tidning "tomsäckens" redaktör Magnusson var i alla fall på alerten. En go kollega som har både glimten i ögat och en vass penna. Synd bara att hans välskrivna alster inte får läsas av fler än gubbarna i Magra och Ljurhalla.
...goaste bruden på mässan är Hurtigrutens svenska VD Ann, dagen i ära iförd sjömansjacka och krulligt hår. Hon skrattar, skojar och pratar Hurtigruten så man riktigt hör måsarnas skrik och dunket från MS Midnatsol i montern. En riktig pärla som Norge skall vårda ömt.

Floppen nummero 2, tummen ner för Finland
.. För några år sedan satsade Finland stort på TUR. I år hade de en liten plats inte större än en sauna i en hörna av stora hallen. Blåvita balonger är förlegat till och med på barnkalas och detta var så uselt så jag förstår om man vänder ryggen åt våra grannar i öst.
...att mässan allt mer fungerar som mingelplats råder det ingen tvekan om och detta är nog en av tankarna bakom konceptet. Gamla journalist vänner byter lite erfarenheter med varandra, som här på bilden där Borås går i clinch med Malmö. Två goa gubbar som kamperat ihop på resor runt världen under många år. Duktiga herrar dessutom.
..även förplägnaden tunnas ut men här är det en fårfarmare från Island som med kniven i högsta hugg bjöd på lättrökt lamm. Lammkött har ju jag aldrig tackat nej till i någon form så jag smakade allt en rejäl bit.
SJ bjöd på snittar och gott tågvin. Mycket folk i montern och hög stämning trots vinterns ödestigra transportfunktion för bolaget. Men som sagt det som göms i snö kommer fram i tö och nu hade man laddat upp med rekött och pepparrotsgrädde och röd/vitt vin för de som ville smaka. Det var det många som ville.
Alplandet Österrike bjöd på underbart god ost, små korvar (barndomsminnen) och kött. Till det hällde man upp ett glas gott öl och det var frid och fröjd. Det är inte enbart stadens hotell och restauranger som får mer klirr i portomän, även livsmedelshandlarna gör sig en god hacka då de olika destinationerna inhandlar de rätter som bjuds på inne i montrarna i Göteborgs affärer. Klockan närmar sig 16.00 och jag anser att jag fått nog för den här dagen. Kliver på spårvagn nummer 8 (vitlöksexpressen) och skramlar iväg genom stan. I morgon är det några inbokade möten och jag återkommer förmodligen med en kortis om detta.
Tills dess, kolla in mässans snyggaste ben. De tillhör en Italienska i Siciliens monter. De var fina att vila blicken på en stund.
pappa B
Skicka en kommentar