fredag 26 mars 2010

Oj, oj holly moder! Nu gäller det att hålla i hatten.

Bäst av alla på mässan var grabbarna från restaurangutbildningen på Öland. Klara, dutktiga och med ett klart budskap bjöd de på kycklingterin med annanas coutny på ett tunnt hembakat bröd. Gott så in i bänken och det gör en ålderstigen man mycket glad när han ser att det faktiskt finns chanser att livet skall fortsätta även om 10 år. Bra jobbat pojkar och flickor på Öland, ni har min kratta! Lärarna på skolan skall ha en eloge de med. Pirater och svallande segler skall det vara när man är i Göteborg. Maritiman, den som missar det vid nästa besök i Göteborg han får skylla sig själv. Glad, trevlig och kompetent personal gör livet för turisterna extra mysigt när de kommer hit. Missa ni detta ! Skyll er själva, jag kommer att skratta åt er.
..glädjeflickan från High Chaparall såg inte speciellt glad ut då jag berättade att jag var tvungen att gå hem. Eller kanske det var det som var finessen. Hur som helst pappa Bengt ute på den småländska steppen, han har numera satt sina två grabbar i högsätet och då skjuts det och rånas det bland kållibojsare och indianer så att det ryker. Krutröken från High Chaparall ligger så tät att innevånarna i Skillingaryd använder doften när de grillar under sommaren. Nu är de så snåla i den byn, så de grillar i och för sig väldigt sällan, men tänk er ändå att få gratis rök till grillarna, det är fan i mig inte dåligt.
Äntligen har jag träffat på två annorlunda präster. Antagligen var de inte på samma våglängd som de svart rockar jag träffat på under min livs resa. Dessa två var lika galna som vi! Min lilla Porjusjänta blev blixtkär i prästerskapen och hade gärna biktat sig även om inte detta gäller en sådan här afton. Prästerskapet var ingen Rambotyp men med lika stor kagge (trots yngre ålder) än jag, medessutom försedd med en livskraftig tro som baserade sig på kristendomen och inget annat. Jag har svårt för sånt även om prästaskrället klämmer en öl eller två. Jag är nog en ny form av ateist.
Nåväl, samma döda monter hos Ghana och idag hade även Finland skärpt sig, plockat ner ballongerna och satsade på indirekt marknadsföring. Någonting som absolut inte gav ståpäls någonstans. Min lilla deckarkollega (hon som skriven gökandet i vår redan nu mytomspunna bok) och hennes trevlige man träffade vi och det är jag glad över. Alla tror att denna bok skall bli Pressbyråns absoluta fullträff och Haparandaklanen med Vittola och hela millivippen kan slänga sig i blötmyrorna när vi kastar loss. Två böcker är redan beställa vilket är nordiskt rekord då inte boken är färdigskriven ännu. Nu känns det ännu bättre att fortsätta skriva då jag träffat min kollegas seriöse man. En stillsam, nästan religiös herre på 50 bast som anser att livet är på tok för bra för att stressas bort. Mina damer och herrar, denna gentleman vet inte ett dugg i vilken soppa han blandadt sig i. Synd om en så trevlig karl.
Ett gäng rosa sprätthökar från grannlandet Danmark förtog sig inte och deras rosa kostymer höll formen även under dag 2. Dagens äventyr blev inte mycket mer äventyrliga än i går, kanske två plastmuggar öl mer och så lite gott vin på Tysklands monter som fortfarande är den störsa, bästa och trevligaste montern på hela mässan. Ni andra, inklusive Danmark kan ta er i ändalykten, ni har inte en chans att tackla Tyskland som vinner för 25 året i rad.
.. hon var glad som en spelorre, Stockholmskan. Att få komma ner till Göteborg och uppleva framsidan av Sverige var för henne ett stort äventyr. Hon lär återkomma, var så säker.
Bamsefigurer, karamellbjudningar, pastejer på tunna kohlydratfattiga brödbitar, glöm det. Tyskland kör brallorna av er både på bättre hets, vassare utbud och framför allt och inte minst en sjuhelvetes trevlig personal i hela montern. Men det finns tyvärr undantag. Att passera ett dyrt (jag förmodar det) stånd där det sitter tre gubbar i vita skjortor och försöker förklara varför just deras huvud är så förbannat stort efter en kväll i Göteborgs nattliv. Detta är inte ett förbannat dugg intressant för de fackfolk eller journalister som vill veta mer om den destination som antagligen satsat massor av pengar på en vacker monter och dessvärre med fem vitskjortebärande nollor som är mer intresserade av att komma underfund med varför de inte fick sätta på frk. Nilsson från Kortedala, i stället för att sälja in det land som betalt deras uppehälle och vita skjortor! Skamligt och jag skulle se till att dessa herrar omedelbart försvann från allt som har med turism att göra. Då vinner Gahna som i alla fall hade en man som satt stanbd by och delade ut sina visitkort och ansåg att de som kom till montern, eventuellt var intresserade av att ta sig hela vägen ner tilll Ghana.
Finland fick sälja tre resor till Helsingfors, delade ut sina blå/vita ballonger till tre fulla bönder från Mellerud, som skulle fira att en av deras kor hade fått medalj av drottning Silvia för hög mjölkproduktion. Så det kan bli. I morgon är en annan dag och jag träffade min lilla Porjusflamma Marita, hon hade roligt och det och mössan är huvudsaken. Min bussburna vän Staffan, bussjournalist med stort kunnande kom även att finnas med under denna trevliga kväll. Det gorde saken än bättre. Lev så gott, kör av bara fan och var rädda om er! Ja självklart menar jag med frugan, älskarinnan, sambon, särbon eller grannfrun. Bilen står väl på parkeringen?
pappa B
Skicka en kommentar