tisdag 2 mars 2010

Vilket gäng, goa gubbar och balla brudar!

Etapp 1 av resan med BSKV till Gävle
Jag infångades av Veddige Buss uppe i Rannebergen tillsammans med ett riktigt roligt gäng iklädda Brynäs repliker, kepsar, halsdukar och andra attiraljer som klart och tydligt visade att det är Brynäs som är laget i deras hjärta. Nåväl det fanns en Frölundait med också, en katt bland hermelinerna. Även han en glad skit! Och Jojje givetvis. Dagen till ära iförs stukad hatt med vit plym och skägget nyansat.
Marie styrde bussen och första stoppet var Ingared, två hus innan man kommer fram till Alingsås. Där plockades legenden Sören och hans polare upp. Polaren, en Frölundait till. Nu började det bli svettigt. I och för sig en go och glad gosse.
Frölundaiten och legenden Sören klättrade ombord och det vrålades ; Skååååål, Sööören! så att klädseln på bussväggen skrynklade sig. Vi hade kört i 4 mil! Sedan plockades det upp Varabor och Skarabor och så kom första stoppet i Mariestad. Där ställde "första femman" upp på rad för att jämna ut trycket. Kvinnorna fortsatte knipa.
Resan gick vidare och stämningen blev högre och högre ju längre upp i landet vi kom. Jag hoppade över i Varbergsbussen och tog lite bilder på de två reseledarna Mia och Jens. Två glada Brynäsfans med lätt till ett leende. Jens tyckte att gumman klarade av jobbet med glans och passade på att ta en tupplur. Ett klokt val då natten skulle bli sen.
Vädret blev sämre och sämre i takt med att bussens toalett började paja ut. Mat skulle intagas i Hedesunda men vägen dit blev som att åka på rena isgatan. Tiden gick och vi insåg snabbt att tiden for ifrån både oss och bussarna (Vi var två, Varberg och Göteborg och en från Skåne/Småland, som skulle möta upp i Hedesunda, eller om det var redan i Örebro)Det struntade Anna och hennes gubbe i, de pussades och hade det hur mysigt som helst. Redzo sålde lotter på en original matchtröja som skulle lottas ut under söndagen efter det att supportrarna lirat hockey inne i Läkerol arena. Det tog inte många minuter så var de två lottringarna slut och vem ville inte vinna tröjan; ALLA! även jag, så jag försåg mig med en rejäl bunt lotter jag med. Bensträckarpaus innan det värsta ovädret bröt ut bjöd på yster dans av "syrran" "Blomman" och hans dotter ser aningen oroliga ut på grund av det glatta underlaget. Men "syrran" hade koll på balansen.
Väderet blev sämre och sämre och den digitala klockan i bussen gick fortare och fortare. Snart kunde vi konstatera att vi kröp fram medan snöln vrökte ner och vinden ven. Saken var klar, vi stog stilla, ambulanserna körde förbi, vi missar första perioden. När vi till slut kom fram så visade det sig att Frölunda med sin fantastiska organisation hade åkt ifrån sina matchtröjor så det fick bli gula Brynäströjor på motståndarlaget. Matchen blev således Brynäs mot Brynäs.
Lite brottning bjöd man på i övrigt var det en av de sämsta hockeymatcher jag beskådat. Gästerna vann med 3-1och förutom att Brynäs spelade slappt och utan större gnista (Hade väl sett Tre Kronors match i OS) så var hemmapubliken den mest vissna samling människor som kan skådas på en och samma plats. Ett missionsmöte i Vårgårda håller högre klass. Räddningen var tre fulla bussar med supportrar från BSKV som satte färg på hela tillställningen då de tågade in. Sena men glada! Hurra för er!
Här varé livat å här var´e glatt, här var´e blommor i morsans hatt! Hur tidningarna dagen efter kunde sätta fyra fyrar på matchen fattade ingen av oss som var där. Jag gissar att reportrarna, bara chansade. Nu började färden till hotell Gävle i Sibirisk snöyra och blankis under däcken. Sissi och Anneli verkade inte lida av ovädret utan hade några sekunder på sig att förgifta luften i Gävleborgs län med nikotinfylld rök. "Pulkakungen" i bakgrunden hade svårt att klara detta. Väl framme så drog största delen av gänget till restaurang Bilagan där de fortsatte trängas. Stillsam som pappa B är så gjorde jag iordning en del bilder jag tagit och sedan kollade jag miniTV och slumrade in, sugandes på min tumme, precis som kungen gjorde i Robin Hood. I morgon kommer det lite mer från den fantastiska resan med BSKVs tur till Brynäs och Läkerol Arena. God natt!
pappa B
Skicka en kommentar