fredag 2 april 2010

Glad påsk på er alla mina vänner!

Våra små troll, här ännu mindre får bjussa på kramen i helgen. Varsågod!
Jaha, då kom det en påsk i år med. Skärtorsdag med havsöringspremiär och regn och blåst. Idag är det Långfredag, förr i tiden en dag som aldrig ville ta slut. ALLT var stängt och man satt där hemma i Porjus och glodde ut genom köksfönstret, inte ens "pangen" hade öppet sin kiosk. Fy fan vad segt, tur att världen i det hänseendet har gått framåt en bit. Jag har vispat äggulor och strösocker och skall däruti hälla en rejäl skvätt wirre (konjaken är slut)det får bli en variant på äggtoddy. Har bilder på en massa påskkärringar att sätta in här, men då får man kanske höra att man är invandrarfientlig. Annars så vimmlar det av påskkärringar här i det område där jag har mina bopålar. Varje dag, överallt.
Nåväl, ägg, lax, röd rom, påskskinka och vin kommer att förtäras under helgen och i morgon sticker jag och "Skogarnas Konung" ut med fiskegrejerna igen. Blir det någon havsöring så skall den honungsgravas, punkt och slut.
Glad Påsk på er hela gänget, var rädda om er och lek inte med elden eller grannens fru. Då kan man bränna sig av bara tusan. Puss på nosen till alla mina små tjejkompisar och en rejäl bamsekram till grabbarna.
pappa B

4 kommentarer:

Synnøve. sa...

Så gott det lät med en toddy.
När vi var små och var i Norge på semestern så brukade mormor göra godis åt oss. Vispade ägg och socker så det var så där skummigt och gott. Så hade hon i röda vinbär.
Så gott det var att äta med sked....

Njut fisket och framför allt maten som kommer på bordet i helgen.

Puss på dig Pappa B.
Synnöve.

Anonym sa...

Hej Besse ! Glad Påsk på Er också, ta hand om de dina och stå på dig. Häls Järnberg

Vanilla Dream sa...

Hej igen du glade man! Ja, tänk så långa långfredagarna var förr! Alla affärer och restauranger var stängda. Och på bio visades bara "Mannen från Nasaret". Gott med äggtoddy. Kika gärna in på min blogg igen och du hittar ett recept på en lite annorlunda variant av äggtoddy...
Jag önskar dig en riktig God och Glad fortsättning på påskhelgen!
Anette i Falun

Anonym sa...

Hejsan, skickar påsk kramar till er alla!!