måndag 26 april 2010

Håll i er nu....

Hur kan någon svensk människa med sina sinnen i fullt bruk komma på någonting så in i bänken korkat, som att utse prinsessan Victoria till "Årets Yrkeskvinna"? Det är en spark i skrevet på alla svenska yrkesarbetande kvinnor. Prinsessan Victoria har aldrig i sitt liv gjort någonting som kan jämföras med någonting som en yrkeskvinna gjort. Denna utnämning har hon fått av förbundet BPW Sweden med motiveringen att hon företräder Sverige med "ambition, energi och målmedvetenhet" och därmed är en "god förebild för alla yrkesverksamma unga kvinnor" Jo djävlar i min lilla låda. Att svansa runt på och nagga lite i kanten på aparnaget med fria resor, fritt uppehäller, presenter och fina galamiddagar, det är nog drömyrket för alla yrkesverksamma kvinnor oavsett ålder. Jag spyr.....Vad detta BPW står för det vet jag inte men skulle någon av dess företrädare visa sig så skall jag dra ner hatten över öronen på honom/henne så att brättet ligger som en krans runt halsen på dem. Vad tusan har de för kvinnosyn egentligen. Hur tror ni att de som sliter inom sjuk- och äldrevården känner sig? Nåväl än är inte de sista idioterna födda, det visar sig klart och tydligt här...tyvär!
.. nu laddas det upp på vänsterkanterna. Kärringen Schyman har lämnat de röda och dansar vidare som superfeminist, vilket jag har svårt att ta till mig. Varför skall det finnas ett feministparti? Är inte detta också en spark mot kvinnorna, tror den vanliga normala kvinnan att de behöver luta sig mot en avdankad kommunist för att få sin röst hörd? Nej så ta mig fan. Detta är ytterligare ett spel för gallerian, ett nytt sätt för några få att tjäna lite mer pengar. Man fördömmer pyramidspel, men vad är då detta?

Nu skiter jag i det här och visar upp en annan dam. En av Sveriges vackraste och duktigaste hamiltonstövare. Raxa heter hon och hennes husse heter Björn Larsson, gammal vorsthe-man, jakt- och utställningsdomare, god vän, inte lika vacker som sin hund, men en glad skit. Jag vet inte hur många små stövarvalpar hon satt till världen där hon nu jagar vidare i skogarna i landet ovanför våra huvuden, men det är ett antal. Flera av dem nästan lika duktiga som sin mamma, fast inte riktigt.
Håll med om att det är en vacker stövardam eller hur? Nu blev det lite positiva tongångar i slutet i alla fall, tack och lov. Nu blir det stan för min del och jag kanske hittar på något roligt där nere, vi får väl se....
pappa B

3 kommentarer:

Baronessan sa...

Hej glada man! Det var ett tag sedan. Jag undrar jag om inte BPW Sweden (vad det nu är) fikar efter att bli inbjudna på bröllop! Skulle inte förvåna mig. Jag skulle faktiskt inte gå även om jag skulle bli bjuden.
Riktigt vacker vovveflicka det där!
Ha det bra.

pappa B sa...

Hallå Baronessan min vän. Vad glad jag blir att se dig här...Hoppas att allt är bra med dig och dragspelsgubben

Synnøve. sa...

Årets yrkeskvinna????
De har inte huvudet på rätt plats de där?
Är hon yrkeskvinna är jag kronprinsessa!!

Tänker på alla de som jobbar hårt inom sjukvård, barnomsorg, äldreomsorg, handel osv...
De är helt plötsligt inte värda ett skit!
Näe jag säger som maken. Kungahuset ska bort. Det kostar bara en massa pengar!
Det är en vacker hund på din bild. Helt enig i det. Det finns så många vackra skapningar på vår jord.

Ha en flotters dag nu.
Klems.