måndag 5 april 2010

Skitsmart, eller?

I går hade vi hemmadag, "Prinsessan" och jag. "Skogarnas Konung" hade åkt med mamma till mormor och morfar i Taberg. Vi åt, såg på TV, satt vid datorn och åt godis. Helt super med andra ord. På kvällningen var det dags för den lilla pinuppan att kleta in sig med mammas lervälling i fejset och efter några minuter såg hon ut som grannarnas käringar när de firar nyår. (De härstammar från Namibia). Appropå Namibia, skulle ni hamna där och dessutom hamna i en kärleksfull situation så stöna på av bara den. Det är vetenskapligt bevisat att himbafolket inte fattar ett smack varifrån stönandet kommer och absolut inte vad det är frågan om. Om de inte återvänt från en uppryckningsresa i Sverige vill säga.

Ni som har varit i Borneo har säkert sett Nepenthes Rajah, Kungskannrankan, världens största köttätande växt. Den har ekorrskit som huvudsaklig föda. Den är dessutom så konstruerad att själva blomman har en ringformad kant, som passar precis för de små spetsekorrarna att sitta på. Spetsekorrarna lockas till blomman med stora mängder nektar som de glatt mumsar i sig. Samtidigt passar ekorrarna på att "resa en stolpe" nåja lägga en liten skruv då, rakt ner i gapet på blomman. Smart, eller hur? Fast egentligen vore det väl smartare om den tog hela ekorren? Det hade räntat mer rent matmässigt sett. Nåväl, skit samma.
Idag kommer smålandsresenärerna hem och om det inte blir alltför sent så åker jag och "Skogarnas Konung" ut en sväng och försöker lura ett par havsöringar. Återkommer om detta lite senare i afton.
...dagens lunch, LCHF-baserad tallrik med stekt bacon, ägg, ärtor och en stor klick bearnease, vatten till gör susen. Fortsätt stoppa i er påskgodis, hångla mera och lev som ni förtjänar. Påskpuss till hela gänget från Sveriges gladaste man
pappa B
Skicka en kommentar