onsdag 12 maj 2010

All heder åt kvinnan på Tjörn!

-Med facit i hand förstår jag att det varit en kriminell person jag varit gift med. Så avslutades det handskrivna brev som en kvinna på Tjörn skickade in till Göteborgs Kommun. Där blev det liggande i 10 månader innan skandalen var ett faktum. Idag lämnar stadsjuristen fallet då han är jävig av personliga skäl. Även kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthen (s) är orolig om även hon räknas som jävig då hon tidigare hade ett förhållande med  den konsult som är rådgivare åt byggmästaren. Skandalerna läggs på hög och nu har politikerna i Göteborg verkligen "rest en stolpe" i den blå postlådan. Miljon efter miljon travas på den hög av mutor som kommer fram för var dag som går.
Hela det här rasket har skott sig på skattebetalarnas pengar och förmodligen ändå sovit gott om natten. den frånskilda kvinnan på Tjörn hon sände brevet till Göteborgs kommun. Flera brev och ett annonymt flygblad har också figurerat i den här härvan. Fem brev totalt, som av en eller annan anledning blivit liggande utan åtgärd. På det brev som kvinnan skickade svarade ingen på kommunen, trots att det innehöll grova anklagelser. När inget svar kom kontaktade hon GP som föreslog att hon skule göra en polisanmälan.
Varken dagstidningen GP (ryggkliare av stort format) eller polisen var intresserade. Då kontaktade kvinnan SVT och "Uppdrag granskning".
När programmet sändes i TV briserade bomben! Själv blev Janne Josefsson bortkörd av Securitas vakter när han ville ställa frågor om mutskandalen. Detta drog ett ännu mörkare skimmer över hela affären där det framstod att man inte ville ha en närmare granskning av det som försigick. Sista bollen har inte rullat färdigt än och det kommer förmodligen att bli ganska tomt i kommunalhuset och i stadsförvaltningens kontorslokaler när allt detta är färdigt. Under förutsättning att det inte uppdagas en ny situation där det visar sig att alla inblandade har varit gifta, haft ett förhållande, öppet eller smygande med varandra, är släkt med någon av de inblandade. Då kommer det hela att sluta i Sveriges största familjetragedi också. Kanske lika bra det. Har man stort skräp så plockar man bort dammsugarmunstycket och använder bara slangen...
pappa B
Skicka en kommentar