lördag 8 maj 2010

Fjällräven contra tigrar i Indien?

Idag blev jag iorriterad direkt vid frukosten. Sveriges gladaste man ilsknade till rejält när det plötsligt stod klart att det endast finns ett 60-70-tal vuxna fjällrävar kvar i våra fjäll. Här gapar naturknuttar och djuraktivister stort och brett att vi skall bli faddrar åt tigrar och isbjörnar! Vadända in i helskotta skall vi värna om elaka rovdjur medan vår lilla gulliga fjällräv sakta med säkert försvinner från våra svenska fjäll? Vi skall väl i första hand satsa pengar på vår egen omgivning, vår egen natur, våra egna vilda djur och växter innan vi börjar leka "bror duktig" i andra världsdelar. Det har vi ju redan hållit på med då det gäller världens folk i mer än 50 år.
HEJA! Fäöretaget Fjällräven drar i alla fall sitt strå till stacken genom att satsa 5 Euro (50 kronor)från försäljningen på en del av sina produkter. Bland annat en specialdesignad T-shirt för gemene man. Detta har inneburit att de under 2009 samlade in 92.600 kronor till projektet och totalt har man bidragit via sina produkter till 148.100 kronor. Jag skall köpa mig en tröja nästa vecka den saken är klar och känner du för att ge våra svenska fjällrävar lika goda chanser som Indiens tigrar och Grönlands isbörnar, att överleva då sätter du in några 20-or på postgiro 8331374-2 redan på måndag.
Jag skall nu ut och lufta kvinnan, kommer igen vid återkomsten. Det brukar man väl göra, eller. Komma igen menar jag. Kommer man bort då försvinner man ju.
pappa B

3 kommentarer:

Synnøve. sa...

Inte får du komma bort heller...Hoppas det var en skön luftetur hihi.
Det är bra med insamligar, men det är svårt att vara med när man bor här.
Får se om man får till det på nått vis. Det är skrämmande att de inte frontat våran vackra fjällräv. Vet inte om det är lika illa här. Får ta reda på det.

Ha en go lördagskväll nu.
Kramen.

LJ Media sa...

Du har så rätt Berra.

Birgitta sa...

Hejsan du, trevligt att du hittade till min blogg, för har verkar vara en hel del "matnyttigt".

Klart att vi ska värna om vår räv, förra året kikade jag och en räv på varandra genom mitt sovrumsfönster, det kändes väldigt trevligt. Hur mina katter kände det vet jag inte.

Ha det gott, Birgitta