torsdag 3 juni 2010

Bordershop i Puttgarden, en riktig höjdare

...den här dagen var det ovanligt stillsamt på parkeringen. En färja hade gått och en var på väg in. Då blir det en stunds paus, både på parkeringen och även inne i pråmen finns det några minuter för att rätta till allt som vimsiga spritköpare från Svea rikes land och Danmark ställt till med.
Inför den stundade midsommarstångsresningen och sillasvansen är det hög tid att åka över för att skaffa nubben. Så här säger man på Bordershop till oss som är medlemmar i den eminenta Bordershop Club;
-Det är läge att ta till Nordtyskland för att handla ²nubben² i år. Tack vare den svenska kronkursen så har priserna i Scandlines Border Shop i Puttgarden blivit hela 14 % lägre än i fjol. Men en av världens största gränshandelsbutiker har även ett enormt vin och whiskysortiment med priser, som nu är ännu attraktivare för svenska kunder.
Både kunniga och vackra experter hjälper oss vimsiga vinköpare till rätta bland alla de tusentals vinflaskor som finns inne i pråmen. Man kan till och med få provsmaka om man är riktigt snäll, och inte är i sista minuten till färjan vill säga.
-Vi ser en klar ökning av svenska kunder som är nöjda med att vårt stora utbud blivit ännu billigare tack vare kronans starka kurs gentemot euron. Detta tillsammans med våra ombyggnader som innebär förbättrad logistik och information i shopen gör att vi kan uppvisa en försäljningsökning på 20 % jämfört med samma tid i fjol, säger Philip Balmer, Shop manager.
Har du aldrig satt din fot i detta mäktiga sprit och vinpalats så borde du banne mig skämmas. Hit är ett måste att åka om man gillar god wirre, mustiga viner och asbillig öl. Samla ihop gänget, hyr en minibuss och ger er iväg. Dessutom har Scandline alltid fina erbjudande både på själva resan över och inne i pråmen. Just nu inför den kommande semestern så erbjuder man detta; -Genom att utnyttja Scandlines shoppingbiljett kan resenärer få tillbaka pengar att handla för ombord. Förutsättningen är att incheckning sker i Puttgarden senast tre timmar efter avfärd från Rödby. Shoppingbiljetten kostar 599 danska kronor varav man vid hemresan kan få en värdecheck på 250 danska kronor att handla för ombord eller 150 danska kronor tillbaka kontant. Måste bokas via internet på: http://www.scandlinestrips.dk/


Lotsa in käringen bland alla märkeskläder, parfymer och sminkhyllor, ge ungarna en plastkorg och fös upp dem till godisdäcket. Sen har du tre hela våningsplan med öl, vin och sprit för dig själv. Tag dig en stark och en "Jäger" i en lilla baren och be tanten komma och hämta dig innan färjan går mot Rödby igen.
Ha det så trevligt, jag sticker dit om några dagar, tji fick ni!
pappa B
Skicka en kommentar