söndag 20 juni 2010

Detta är Kalle, en glad kille!

-Jag heter Carl, men säg Kalle du, det gör alla andra, sa han till Jultomten. Carl Elofsson är en glad, pigg, duktig och söt liten kusin som just nu är i Göteborg och hälsar på. Hela gänget både Kalle, lillebror Ture, mamma Jossan och pappa Jonas är nere på Universeum med rövarna från Angered. Pappa B stannar lungt kvar vid spisen för att laga till en god middag när de återvänder, totalt utkörda av några tuffa timmar på mnuséet.
Bara för att djävlas med greve von Axelklaff som i sin enfald tror att han äter sjötunga mer eller mindre varje dag, så skall jag lägga ut dagens lilla meny. Jag talade med köksmästaren Wintervoll (lika gammal och seg som greven själv) och han berättade att han varje dag köper ett paket djupfrisa spättafiléer av märket Findus. Dessa låter han tina i ett billigt vitt vin och sedan steker han dem och rullar ihop dem och slår en spetsad vitsås över. Greven tror att det är sjötunga och smackar högt och ljudligt. -Grevinnan blinkar vacker varje gång till mig, berättar köksmästaren. Så här ser dagens middag ut hos pappa B;

Som entré blir det en skiva smörstekt bröd med en parmaskinkarulad, fylld med soyastekta finhackade champinjioner,grön paprikafrukt och chili i creme fraiche. Dekorerad med små stekta majskolvar, hårdstekt finhackad chili och ärtskott.

Varmrätten blir en Ostmanisk gryta gjord på ryggbiff, grön paprika, lök och arburgine. Köttet är förstekt i smör och sedan kokt i ugn i en lag av sambal och kalvbulong. Till detta serveras kokt ris.

Drycken är genomgående ett spanskt rött vin, Grand Copos Real från 2005.

Som dessert serverar pappa B en hederlig svensk chokladpudding med vispad grädde och små mandarinklyftor. Kaffe med ett glas Metaxa 7* och en mintkaka avslutar måltiden.

Hej vad det går som stinsen sa när han fastnade med flaggan i expresståget. Nu återstår sista finputsen och under tiden klämmer jag i mig en rejäl wirrepinne. Trevlig söndag hela gänget.
Skåååål....pappa B
Skicka en kommentar