söndag 29 augusti 2010

Hundkoja, verktygsbod och pissoar, årets valstugor

Kommunistiska Partiet (konstigt att de får vara med?) har ställt upp en förstorad hundkoja på torget i Angered. Affischer med arga tanter i hatt som vill krossa kapitalismen pryder väggen. Lika dåligt som en fattigmanspension och ville man ha information så fick man köpa den. Heja, vilken ambition kommer man upp till 0,3 promille i årets val så blir det partifest med vodka och sega råttor....

Storebror, Vänsterpartiet har ställt upp en pissoar i plåt med affisch på Ohly med ett leende på läpparna. Om det beror på att han varit inne i plåtlådan och kastat vatten eller något annat det låter jag vara osagt. Här bjöd man i alla fall på en liten röd knapp och hårda sura karameller, alltid något.

Miljöpartiet hade en grön/vit liten stuga, riktigt söt. Det var däremot inte tanten som jag råkade förväxla med en centerpartist, (stugan var ju grön?) och sade att nu måste de vinna över Mona Muslim och deras fjantar i det röd/gröna blocket. Tanten väste som en frustrerad honkatt och vände röven till. Här kunde man få en vit knapp med en svår text på, som förkunnade att man inte var ens eget kön? Dumt eller vidlyftigt? De snälla fick en vindsnurra, det fick inte jag.

De stora gaphalsarna som tror att de skall vinna årets val hade ställt upp en liten röd redskapsbod. Vid tillfället var den obemannad med en kvart senare vimlade det av rödrockar runt redkapsskjulet. Här bjöd man på knappar och karameller. Några positiva vibbar över eventuella framgångar i valet gick ej att känna.


Har var det en riktig liten stuga, dessutom i de vackra blå/vita färgerna. Inklämd mitt emellan röd- och grönstrumporna huserade Moderaterna. Ingen rädder för vargen här inte. Ballonger, pennor, knappar och väldigt goda karameller bjöd man på. Frågade man snällt så fick man till och med Fredriks självbiografi (enda sättet att få ut boken, kanske)

Men var fanns KDS, Centern och Folkpartiet. Att lämna Moderaterna ensam i fiendekulan var inte snällt. Och SD de får väl inte ens sätta upp ett tält här på torget trots att de säkerligen kommer att plocka hem massor av röster här ute i norr.
Startskotter för röstfisket har gått och nu haglar det löften om än det ena än det andra över det svenska folket. Löften som under tidigare år har givits och resultaten har ännu inte trätt i kraft. Så blir det väl med årets fagra löfte också kan jag tänka.
Kryper ner under täcket och försöker sova en stund, Natti på er
pappa B
Skicka en kommentar