torsdag 23 september 2010

Snacka om att sila mygg och svälja kameler...

jag säger då det. En man nere i Halmstad hade en liten akvariefisk som sällskap. Men sedan tio år tillbaka var han belagd med förbud att hålla husdjur. En Djurskyddshandläggare kom på ett oanmält besök och såg akvariefisken. Fisken togs i beslag och simmar nu runt hos polisen i Halmstad. Beslutet går att överklaga. En sannerligen dyr och helt onödig process bara för en man och hans lilla akvariefisk. Under tiden har förmodligen ett antal cyklar, mopeder och bilar blivit stulna och jag förmodar att även ett och annat inbrott avverkats under tiden man beslog tog och ordnade förvaring av akvariefisken. Heja för den svenska rättvisan och nitiska Djurskyddshandläggare, vilka hjältar!
Idag öppnade årets upplaga av Bok & Bilblioteksmässan sina portar. Flera författare fanns givetvis på plats, både internationella och en från Partille. Kändisar av olika dignitet, bland annat Gösta Ekman, som signerade boken om honom själv och herr Papphammar. Mer om detta i morgon.
På TUR-mässan bjuds det på wirre, på Bokmässan bjuds det på te. Kön var lång och teet var gott.Idag och i morgon är det öppet för fackbesökarna och sedan släpps den stora massan in. De som köper alla böcker.






De så kallade fackbesökarna, vi köper inga böcker, vi bara tittar och bläddrar i dem och längtar till höstens bokrea. I bästa fall kan vi tigga till oss ett recensionsexemplar, det är ju det allra förnämaste.
Överallt i hela mässan är det som ett hav av böcker. det slog mig idag (aj) hur många författare vi har här i landet. Ett otroligt stort antal och varje år poppar det upp nya, både unga och gamla. Nåväl, jag skall ta mig en tur dit ner i morgon också så får vi se vad vi kan hitta.
pappa B

3 kommentarer:

Anonym sa...

Aj..din luring.. ;-) ..!
Det är nog inte böckerna som lockar, det är allt det där som är gratis och bjuds på som drar..? Sen finns det förstås en och annan goding att smygtitta på också. För oss "gamlingar" är det "se..men inte röra" som gäller.
Broder BULLIS

pappa B sa...

Va! Nej nu jäklar går länsman naken genom byn! Se men inte röra det var det dummaste. dt är ju på ålderns höst som tekniken har satt sig, Ge tusan i att titta,rör bara.
Har du legat av dig Bullis min vän?

LJ Media sa...

Jag behöver inte ens åka till bokmässan för att få rec-ex. De snälla förläggarna kastar böckerna efter mig:-)