fredag 15 oktober 2010

Äntligen fredag....

..vadå tidigt. Upp med er nu ni som sovit sedan klockan 21.00. Känner ni inte hur pinkenödig ni är? Ni ligger och snurrar som en abborr-spinnare mellan lakanen. Upp och hoppa nu, sätt på en panna kaffe (herreje jag har glömt bort att dricka kaffe under hela torsdagen).
När man sitter så här som jag i min lilla dataskrubb här hemma då kommer det upp så mycket man vill skriva om. Men när man sätter ner pekfingrarna på tagentbordet så faller luckan mellan skallen och händerna igen med en smäll. PANG! Bara för ett par minuter hade jag massor som jag ville släppa ut, men nu är det lika torrt som älvfåran vid Ligga dammen.
Just det. Va, har ni aldrig varit vid Ligga dammen? Men vad ända in i helsike är det ni säger. Men i Mallorca och Istanbull, Kinesiska muren har ni traskat på och badat och köpt billigt sex i Thailand. Men Ligga dammen, nej den har ni inte sett. Nu blir jag riktigt besviken på er. Då har ni väl inte traskat uppefter Rimojokkbäcken och sett på fallet i Muddus nationalpark heller? Nä, jag kunde väl tro det. Vad gör ni med ert liv om jag får fråga? Slänger bort det på helt onyttiga semesterresor runt omkring i världen och så missar ni det riktiga Sverige. Delen av landet som gör att ni överhuvudtager ser att läsa morgontidningen, kan se på TV och ha en modern telefon i el-uttaget. Utan Norrbotten kunde ni inte steka en falukorv heller.
Det här är ingen falukorv. Det här är suovas på planka uppe på Stora Sjöfallets turisthotell, så de så. Här kan pellejönsarna i pizzerian och kamelskötarna i kebab-kiosken ta sig i brasan med en trasig flaska. det här är riktig mat. Den serveras i Norrbotten. Här kan man även äta ripa, tjäder, orre, järpe eller varför inte en röding eller nyfångad harr? Aningen vassare än en korv med bröd.
Idag när det blivit ljust igen så sätt dig ner och boka en resa till det "Riktiga Sverige", så att du får uppleva någonting innan du fäller ihop vingarna.
pappa B
Skicka en kommentar