fredag 15 oktober 2010

Landet styrs nu av män från Stockholm...

Inga skåningar, norrlänningar eller västgötar sitter på de högsta positionerna i vår riksdag. Två hallänningar har halkat med, som av en slump annars är det Stockholmare på resten av stolarna i utskotten? Inte en enda Göteborgare i utskottens presidier?

Nåväl, skit samma det kan väl kvitta. Med handen på hjärtat så tror jag inte att det gjort någon skillnad. Hur vi småfolk tänker och tycker det skiter de höga farbröderna fullständigt i bara de får vara med och lira i A-laget, försedda med kreditkort och höga fallskärmar.
Talade med en kompis i Ålloluokta i morse. Minus fem grader och snö på marken. Här var det 1,6 minus och frost på grannens tak. Nu jäklar är det snart dags att plocka fram långkalsingarna, erotikdödarna från byrålådan. Nu kvittar det då det gäller erotiken, det är viktigare att inte frysa om pungen. Jag har ett par blåa fantomenkalsingar med en gylf på tvären. Detta för att man inte skall få ut snoppen och förfrysa den. Att pinka är en akrobatisk upplevelse och ett evinnerligt skakande och hoppande, för att få in pinne och paket efter utsläppet.
Hur som haver så ser jag och mina fiskekompisar fram mot en riktigt kall vinter med fina isar på sjöarna så att vi kan sitta där och småmysa, huttra och dricka medhavd varm dryck i plasthatten på thermosen. Halvsega mackor med skinka och ost smakar de lux ute på isen och historierna och gliringarna haglar som pilar genom luften. Ibland får vi napp och det kommer upp en sprattlande liten abborre genom hålet. Då blir man plötsligt varm i hela kroppen och man känner plötsligt sina fötter igen. Har ni köpt ut sprit åt era barn till helgen? Jasså, gå då genast in i skamvrån och skämms.
pappa B
Skicka en kommentar