tisdag 19 oktober 2010

Fick en spark på pungen...

..av Aimogreven. Han berättade en mycket bra och verkligen sann historia i sin kommentar i förra inlägget. Jag får inte ge upp, men det ligger nära till hands, har nog blivit lite avtrubbad efter alla år utanför byns gemenskap, kanske. Nåväl, i morgon åker jag ner till kontoret och plockar med mig några neg.pärmar från mina tidigabedrifter i fotografins tjänst... Kan det vara Aimogrevens storebror, nää, jag grubblar vidare.
pappa B

10 kommentarer:

Aimogreven sa...

Brorsan kan du glömma han är datanörd och har ingen dator.

Aimogreven sa...

vadå avtrubbad du drog 1963 och jag 1966. Porjus glömmer vi aldrig en Porjusbo är stolt över sin by. Har aldrig träffat en Porjusbo som ljugit om var han kommer ifrån. Hitta nu spöket för fan ett tror jag bor i Älvsbyn.

Anonym sa...

Ja det är sant. Men det är samma med Harsprångarna de talar med stolthet om att de kommer från Harsprånget. Midnattsolen är fin i Porjus eller hur+

Ghost

Anonym sa...

Han är en klok man den där Aimogreven. Följ hans råd och håll lågan igång. Men du kanske ska dra ner lite för att spara bränsle till helgen, för då jävlar ska vi spöka för dig.
Din morbror Nisse bodde väl i Gamla Harsprånget en gång i tiden och hade väl lite grisar minns jag.
Han hjälpte mig en gång att dra upp mig ur snödrivan då jag kört i diket mellan Porjus o Harsprånget.
Var det en ledtråd ?

;-)

Aimogreven sa...

Jajamen Nisse hade en blå Opel Blitz.

pappa B sa...

..med svinmatstunnor av trä. Helt korrekt. I Älvsbyn bor en av mina gamla vänner helt riktig Aimogrevn, men om Björn är datanörd så kan du ge dig f-n på att Anders J är en ännu större. HAn kan ju knappt ringa på en mobiltelefon vet ja :o) Jasså ett av spökerna kommer från "Språnget" då blir det till att klia sig på skuten igen..

Anonym sa...

Helt rätt Aimogreven, det var med den han bärgade mig en kall vinternatt från diket. Hade varit på friarturne och skulle hem.
Den lilla sjö jag talade om tidigare är inte Jälka om du nu trodde det. Den "äger" ju Anders J. Sånt är heligt.
Jo du Besse, nu får du klia ordentligt må jag säga. Men ta det med ro. Tids nog kanske jag försöger mig om nån detaöj som gör att du håvar in mig.

;-)

pappa B sa...

..ja jag kliar så att stickorna ryker ur träskallen. Men det är klart jag är ju seg och enveten som en röd gis så vi gnager väl på ett tag till. Ghost har tycligen fått trassel med lakansväven för han fladdrar inte så mycket i dag/kväll. HAn kanske redan är infångad och håller på att fixa till sig inför sin show här på bloggen :o)

Anonym sa...

Ja Du Besse det vore underligt med alla de ledtrådar Du fått om Du inte listat ut vem Ghost är

Ghost

Synnøve. sa...

Nu måste du väl snart komma på vem det är?