tisdag 26 oktober 2010

Nu skall det provsmakas, jäklar i den!

Världen främsta whiskyskribent
hyllar Mackmyra Brukswhisky.

För andra gången utnämner Jim Murray en Mackmyrawhisky till Europas bästa. Den här gången är det Brukswhiskyn som får priset, tidigare har Privus:03 belönats av den internationellt kände whiskyexperten.
Det är i den åttonde upplagan av Jim Murray's Whisky Bible som Brukswhiskyn prisas. Jim Murray ger Mackmyra Brukswhisky 95,5 poäng (av 100 möjliga) vilket är en mycket
hög poäng. Endast 4 % av de 4050 testade whiskysorterna i boken får över 94 poäng.
Så här säger Jim Murray om Brukswhiskyn:
"Brukswhisky stood head and shoulders above those in its
category, this is a beautifully structured whisky of great integrity
and depth; another Mackmyra masterpiece!"

Jim Murray är en engelsk författare och journalist, och är en av världens mest respekterade whiskyskribenter. Mackmyra Brukswhisky är vår andra kontinuerliga buteljering som lanserades i mars i år. I dag står den i hyllan på ett 40-tal Systembolag över hela landet; butikscheferna avgör själva om den ska tas in i butikens sortiment om de anser att det finns
lokal efterfrågan. Brukswhiskyn kan även köpas via beställningssortimentet på alla andra Systembolag, det säger Macmyras informationschef i sitt pressmeddelande.

Men nu jäklar är det inte frågan om någon engelsk wirreexpert längre. Nej nu skall pappa B och förhoppningsvis Mr MacMyra själv, alias Willy ner och smaka på de gyllene dropparna. Torsdags kväll smäller det och förhoppningsvis skall vi väl kunna göra en utvärdering samma kväll (eller för säkerhetens skull, dagen efter). Jag har redan beställt färdtjänst med mjuka säten så allt är väl förberett..
pappa B
Skicka en kommentar