torsdag 28 oktober 2010

Två behagliga brudar på en förmiddag, vem slår det?

..först blev det kaffeblatte och croasaint hos Pia i hennes fantastiskt läckra affär -Milla Lin- på Kungsgatan. Här andas det mode av högsta dignitet, svensk design och helt fantastiska kläder för kvinnan som vill se ut som en kvinna och inte en kopia av något som inte finns....Linda i sin nyöppnade butik -Infintum-ett par dörrar längre ner på Kungsgatan visar upp läckra kollektioner av lyxiga smycken, lyxiga klockor (Rolex och Omegas flaggskepp bland annat). I den lilla butiken andas det klass och jag tror att affären kommer att bli en berömd prick på Göteborgs affärskarta. Söt ägarinna dessutom gör att den lilla men starka kaffekoppen smakade extra gott. Tack för det!
Stadens nöjespalats -Palace- har plockat ner sin uteservering, fallande höstlöv barrikerar de stora fönstren istället för ätande och drickande gäster vid borden under sommarnätternas ljumma vind. Här inne är det fullt ös varje kväll, hela veckan och fy skäms till den tillreste som missar ett par timmars trängsel bland levande musik och sexsäljande ryskor i baren.
Vi kollektivåkare samsas i vindskydden undan bitande höstvindar och piskande regn. Här hittar man alla typer av människor, unga och gamla blandas i en salig röra. Trots Västtrafiks urusla handhavande med biljettautomater och oanpassade tider så trivs kollektivfolket. Här några väntande vid Brunnsparken mitt i stan...Hemfärd genom ett stormigt och regningt Göteborg, hem mot lika dåligt väder i Angered. Här på 4:ans spårvagn hittar vi det tysta folket. Ibland bryts tystnaden av någon hucklekärring som i stället för att använda telefonen skriker ut sitt samtal så det ekar mellan säterna inne i vagnen. Platserna ökar när vagnen stannar i Hjällbo och Hammarkullen och de flesta får sitta innan vi gnisslande svänger in i Angered. Slutstaion och nu blir det lunch.
pappa B
Skicka en kommentar