tisdag 14 december 2010

Grattis lille August du vann och jag bommade!

Så här ser dagens vinnare ut. Gubben nöp till direkt och tog dagens enda abborre. Borta vid Pisserian satte han sig ner på ryggsäcken då hans lilla Stina kom fram och ville ha lite uppmärksamhet. Han lade ifrån sig spöt och kastade iväg den lilla gummibollen med vidhängande snöre ut över sjön. Hunden iväg som ett skollat troll och August tog plats på ryggsäcken igen. Plötsligt började han hala in och upp ur hålet kom en sprattlande abborre. - Kolla ropade han till mig, jag kände att det var något konstigt med pilken och drog upp för att titta, sa han och hela det skäggige ansiktet klövs i ett vargaflin. Grattis, du klarade namnet, slipper katten och blir dagens segerherre.
Själv smög jag förbi svalen där katterna bor, jag fick inte ens ett napp, den här småkalla decemberdagen. Vi är tidigt ute på isen i år. Förra vintern var första pimpelturen den 5 januari. Kallt, 11,5 grader och grått och småblåsigt. Det var dagen då Mannen i Lodenrocken plötsligt såg tre älgar komma gåendes i en fårhage. Alla tre bräkte ljudligt! Han fick en abborre 12 cm som lämnades till fåglarna. Vi grillade korv och drack kaffe och varm choklad. "Skogarnas Konung" frös men tycketa att detta var en av de bästa dagarna i hans liv ändå....Kraven har blivit större sen dess.
Nu är det varmt vatten som gäller, rakning och påklädning av lite bättre modell på klädertna. In till stan för provfilmning. Nej, nej ingen huvudroll, bara lite statistjobb för skoj skull. En kall men rolig dag så här långt.
Än en gång, grattis Lille August det var en fin premiär! Sköt nu om Stinas små tassar och så tar vi nya friska tag en annan dag.

pappa B
Skicka en kommentar