lördag 4 december 2010

Heja Nilsson! Kom i mål bland de 15 bästa

Han gör det i var 15 tävling, lyckas ganska skapligt, Nilsson från Östersund och återigen var han bland de 15 första än så länge, loppet är inte klart när jag skriver detta. Resten av det svenska herrlandslagen kan i fortsättningen serva damerna och ta hand om deras svettiga tävlingsdräkter, diska och passa upp ute i spåren. De norska Guttarna kör skiten av allt och det är bara en ung sloven och en ung fransman som orkar trycka sig emellan den norska dominansen i herrarnas skidskyttecirkus.
Vad händer med Ferry? Ja det är ingen annan än Björn själv som vet detta. Sitter här i soffan och myser och retar mig så förbannat på Kalle G och Christer U. Om de inte vågar vara ärliga i sina kommentarer så är det dags att lämna studion. Oavsett hur illa de svenska deltagarna än åker/skjuter så får de alltid godkända lopp. Var realistiska någon gång, lyssan på era norska kollegor. När en norrman eller norsk tjej underpresterar så talar man om det i klartext. Svensken denna blödiga figur de kliar, stryker ryggen och ullidullar. Vill inte säga elaka saker för då kan de aktiva bli förtvivlade och börja gråta.?
Avskeda ett par "Nickedockor" och "jasägare" i det svenska förbundet och köp över Mikael Löfqvist från den norska truppen. Han borde vara less på guld och silvermedaljer vid det här laget. Här ho oss räcker det med att få två bland de 10 bästa för att den svenska flaggan skall fladdra. De svenska herrarna är urdåliga just nu. OK det är bara i början på säsongen så vi hoppas att de får lite sprutt på skidorna och håller ihop skotten bättre framöver.
Den svenska återväxten står stilla. Satsa pengar på att få nya, duktiga pojkar och flickor att börja med sporten. Ut i skolorna, idrottsklubbarna och varför inte i de svenska fängelserna/ungdomsanstalterna, där finns det grabbar och tjejer som både kan skjuta och har skaplig kondis! Kanske en bättre rehabilitering än mjäkerimodellen?
Skidskytte är som dragkampen. de ligger och smusslar under en grå pressening, sticker då och då ut huvudet och hoar till, men kryper snabbt tillbaka under den skyddande presseningen igen.
Jag vet för jag har varit ordförande i Svenska Dragkapsförbundet några år. De var åren vi stack fram huvudet under presseningen och visade att vi fanns. Nu ligger de tysta särunder igen.
- Tag vara på de duktiga tjejerna som finns, låt de få vara de ambassadörer som de verkligen är då det gäller att ragga nya unga tjejer till sporten.
Så där ja nu skall jag luta mig tillbaka, ställa undan skidorna och låsa in 6,5 i vapenskåpet igen. Men sänder ett superstort GRATTIS! till Emil Jönsson som vann finalen i sprinten i Düsseldorf,de andra två killarna och de två tjejerna i sin final får också vara med på grattiset.
pappa B

"Ägg, kämpa inte mot stenar"
Skicka en kommentar