torsdag 30 december 2010

I morron och i morgon...


I morron, det vill säga fredag så skall jag avsluta 2010 med en lagom rejäl Macmyra Brukswirre (den jag fick av kvinnan till Julklapp) och så skall jag hälsa det nya året välkommen till familjen med en likadan rejäl wirrepinne ur samma flaska. Araberna skjuter raketer, (de är de djävliga på) somalierna ligger och trycker i buskarna, finnarna dansar jenka med Koskenkorvan i hand och juggar, polacker, och ryssar vidbränner sina kabanosser på den öppna elden vid gungställningarna. Lille förskrämde pappa B, svensken, han sitter hemma bakom säkerhetsdörren och smygfiser, kollar bombardemanget bakom köksgardinerna och springer då och då ut för att släcka en pysande raket som landat på balkongen. Det är NYÅSRFIRANDE i Angered!!!!
Ja det är det ju för Guds skulle över i stort sett hela världen den här natten.
Pappor blir fulla och spöar upp både mamma och barn, Mammor smyger över och gökar med grannen när husfadern spytt i hamsterburen och däckat i hallen. Äldsta dottern ligger avsvimmad på en bänk utanför busshållplatsen i stan och sonen står på stadens torg och sjunger -Helan går, gott nytt år! Blir hemtransporterad av polisen på morgonen.
På vägarna kör det ihjäl sig både män, kvinnor, unga och gamla och i värsta fall hela familjer. Små oskyldiga barn blir utan sina föräldrar. Egentligen är detta en riktigt skithelg, eller hur? Skilsmässor, otrohet,brännvin, slagsmål, eldsvådor och trfikolyckor! Och mitt i detta sitter pappa B med rinnande näsa, slemhosta och huvudvärk.
Man kanske skulle hoppa över den här aftonen helt och fullt och starta om den 2 januari i stället. Skall faktiskt sova på det i natt. Ha det så fint mina vänner och god natt!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Go´kväll pappa B...!
Bland allt elände du rapat upp inför denna helg så har du ju glömt en del saker. Som t.ex. alla dessa som minster både synen och fingrar på alla dessa nyårsraketer. Brännskador, hörselskador och hundar som darrar av skräck denna natt inte att förglömma. Och.. tänk så många tusenlappar som vi bara bränner upp, pengar som skulle göra större nytta i fattiga länder. Hur många små barn skulle kunna äta sig mätt av kostnaden för en enda raket..? I stället står vi ute och skriker: Åhhh.. Ahhh..Ohhh åt alla senarier som flammar i nattens mörker..!

Men ha ett GOTT NYTT ÅR..!

BULLIS

pappa B sa...

Håller med dig till 100%. Låt de stora kommunala och privatägda bolagen brassa iväg sina 1000-lappar, men förbjud allt vad smällare och raketer heter för allmänheten
Gott Nytt till dig och de dina med

Aimogreven sa...

Ja du Besse uti storstadens larm. Här i dom djupa skogarna bland fattigdom och elände vi får på sin höjd gå ut på bron och bränna av ett hagelskott. Eftersom det är mörkt skjuter vi uppåt. Ibland tuttar jag eld på en tändsticksask för att göra det extra festligt.
Hur som helst Gott Nytt År till dig och din familj.

Anonym sa...

Ett Gott Nytt år till dig med familj från Närkemetropolen där det enda som skjuts opp är göromålen för i dag tills i morgon...

Ove.