fredag 14 januari 2011

Surtesjön nästa och bråk i Tunis!

Full strid mellan ungdommar och polis/militär i Tunis. Bråket bottnar sig i missnöjet över landets president och hans regering. Som i alla konfliket med våld som vapen så är det kvinnor och barn som får sitta emellan, alltid. Jag tycker att den här bilden får bli en tankeställare att vi skall vara snälla mot dem som har det jobbigast sådana här gånger. Nu hoppas jag att bråket ebbar ut i någonting bra, för Tunisien är ett trevligt land för oss turister, normalt sett. Personligen har jag varit där väldigt många gånger, både som journalist och filmare.

Surtesjön nästa!
Idag trampar jag och "Länsman" ut på isen på Surtesjön. Sydvästliga vindar brukar få di gröna att nappa på både pilkar och mormyskor. Men för säkerhets skull, håll era katter inomhus ni som bor i grannskapet. Är oturen framme så kanske vi inte få någon fisk och har ni kattskrället inomhus så slipper vi frysa om fröjdepinnen. I och för sig är det inte så mycket att frysa om för den skull.
Skryllan är packar, thermosen fylld och smörgåsar bredda. Nu återstår det bara att åka upp och hämta "Länsman" och ge sig ut på sjön. Önska oss ett riktigt skitfiske är ni snälla!
pappa B

2 kommentarer:

Plupps krypin sa...

Sorgligt att det ska vara de små som alltid får lida.
Hoppas att ni får en bra dag på sjön, det där med att gå ut på en is och sitta och frysa förstår jag mig inte på men de som gör det säger att det ska vara härligt. Jag tvivlar.
Ha det gott.
Yvonne

pappa B sa...

Lilla Pluppen, du skulle bara vet vad kul det är. Hemma med röd näsa och en god stekt abborre då glömmer man både tid och rum :o) Du får väl masa dig hit och följa med en sväng på isen.