onsdag 19 januari 2011

Två tusenbröder räddade mig från katten!

Soldiset kom tidigt, redan vid halv tio tiden så började det spricka upp och himlen blev tvåfärgad i rosa och blått "Länsman" började sin vana trogen att köra sin yllestripp, vilket jag givewtvis måste föreviga för omvärlden. Idag var Surtesjön heldöd. Vi testade vår udde, där det alltid brukar nappa åtminstone, men inte ett liv. Av och på temperaturen skall alltid vara perfekt. Men så är gubbskrutten pigg som en nötskrika också. Vi bestämde att vi skulle röra påp oss. Sagt och gjort, *
"Länsman" drog rakt över sjön miot Pisserian och jag gict längst med stranden längst bort i sjön. Framme vid djuphålan borrade jag och pang! En liten stackar tusenbroder kom sprattlande upp ur hålet. HAn har huggit rejält på min lilla rdö/vita delfin (en av de bättre mormyskorna i samlingen). Försiktigt lossade jag på kroken och den lilla rackaren fick återvända ner i hålet. DAgen var räddad, jag slapp katten. Fortsatte en bit in mot båtviken och fick en liten rackare till. Den tog jag med mig ner till "Länsman" för annars hade han säkert börjat djävlas med mig. -Det är lätt att få fisk när man inte behöver visa dem....
HAn förevigade mig med tusenbrodern och den verkade ha lite krafter kvar så den åkte ner i hans hål. Låg stilla ett par sekunder som sen sprätte han till med stjärten och försvann ner i djupet. Blir förmodligen gäddmat i eftermiddag.
Dimman kom tillbaka och vi fikade. Var tillbaka vid våran udde och jag envisades med att testa både mormyskor och vertikalade innan vi gav upp. "Länsman" försökte lura någon med en balansare också utan att lyckas. Hemåt igen och jag kunde gå rak i ryggen förbi grannens ramdiga och feta katt medan "Länsman" fick smyga efter husväggen och göra ett svanhopp in i porten. Så kan det bli. Nu tar vi vilodag i morgon med testar nog en tur på fredag igen. En fin dag i naturen blev det i alla fall och med dubbar under stövelsulorna gick det fantastiskt bra att gå på isen idag. Den är för övrigt hela 40 cm tjock så risken att man skall få ett ofrivilligt bad är minimal. Fast, man skall vaa försiktig ändå.
pappa B

2 kommentarer:

Anonym sa...

De abbarar som du lät vända tillbaka i sjön växer till sej till nästa år om inte gäddan äter opp dem. Lycka till på fredag hoppas ni får fint väder.

Sigge.

pappa B sa...

Vi satsar på det men skulle det skita till sig med väderleken så knallar vi nog ut i alla fall. Inga B-gubbar här inte :)