tisdag 4 januari 2011

Vapeninköp på G


"Skogarnas Konung" är mycket duktig att skjuta prick med vårt luftgevär. Nu skall vi åka ner och köpa oss en luftpistol. Hans intresse för jakt och fiske skall underhållas då jag vet av hävd och egen vana att detta med skog och mark det ger sunda killar och tjejer. Att värna om naturen, att ta vara på vad skog och mark ger är och har alltid varit en av grundstenarna i mitt brokiga liv (och fan skall veta att det påminner om ett engelskt möbeltyg en äkta brokad).
Är på benen igen efter knockouten under julhelgen och idag har vi åkt med "Länsman" och lille August och förnyat vårt hästaspel i den stora hamn och sjöstaden Alingsås. Därefter tog vi årets första P-fika och "Länsman" chockade direkt. Han tog av sig kepsen och lät de stripiga lockarna falla ner över ögonen. Påminde väldigt mycket om en mellanschnauset, peppar & salt till färgen. Vi sade ingenting, vi bara log!
Appropå hundar. Skall nog ta mig ner till Svenska Mässan till helgen och plåta lite fyrbentingar. Har ju en gång i tiden grundat och ägt tidningen HUNDEXTRA som föll i god jord i vissa kretsar och mindre bra jord hos de som var på väg upp inom hunderiet och hatades av de gubbar och kärringar som redan satt där. Försedda med strypkoppel och munkorgar. Var även upphovsman till årsboken HUNDÅRET 80 och DOGRACING en tidning som handlade om hundkapplöpning. Det här hade ni inte en susning om, va?
Alltid retar det någon att se gubben igen, skall bli riktigt roligt. Har i och för sig några 10.000-tals hundar på bild, men det skadar inte med några nya varianter. Om inte annat så har de som håller i kopplen blivit yngre och snyggare kan jag tänka. De som var på alerten när jag var i stöten har väl drabbats av höftledsfel, starr och dåliga magar. Den vackra tjejen och hennes Engelska Setter var en av de bästa och snyggaste handlers på min tid. Ett mycket vackert ekipage, eller hur.? I morgon åker vi skidor igen. Ni hänger väl med?
pappa B
Skicka en kommentar