tisdag 22 februari 2011

Det blev ett par timmars frisk luft idag med...

...det blev ett par timmar på isen idag i alla fall. Vi hade bestämt oss men morgonens bitande vindar och gråväder gav inte några kraftigare vibbar. Men runt 10 började solen titta fram och thermometern sjön till -9 grader och då började det rycka i abborrarmen.
Ilsamtal till "Länsman" som aldrig är sen att haka på. Vi drog iväg till vår lilla Surtesjö och faktiskt så skippade vi promenaden över hela sjön och gick ut på vår vanliga ställe. Två hål, Länsman snabb som en tävlingsfiskare var först uppe med isborren, jag var först nere med min nyinköpta RApala balansare. Pang första abborren va på väg upp och jag så Länsmans sorgliga min, nu slapp jag kattskrället idag.
Efter en liten serenad framför Länsmans ögon, krokades den lille rackaren av och fick simma vidare. Jag ropade glatt till honom att det är rätt fint när det luktar nyfångad fisk om händerna :o) Vi kämpade tappert i den kalla vinden och efter en rejäl promenad förbi pisserian och ner bakom udden utan ett enda napp så bestämde vi oss för att gå tillbaka. Vin gode vän blev mer och mer modstulen och jag såg plötsligt att han satt på sin rygga och torkade tårarna...
Vi stannade till i Sinikka-viken och pang, Länsmans ansikte klövs i ett brett flin.
-Där fick kattdjävulen och du med ropade han när den lilla tusenbrodern sprattlande kom upp ur hålet. Jag förevigade den som det sig bör och han skall väl få en bild till sitt privata album så han kan visa barnbarnen att gubben kan fiska. Vi pacakde ihop och tyckte att det blivit en fin dag i alla fall även om fångsten inte blev vad vi hade önskat men vi fick frisk luft olch lite C-vitaminer i fejjan. Vad som händer under resten av veckan är ovisst men något rackartyg skall vi väl alltid kunna prestera, var så säker.
Nu skall "Skogarnas Konung" och jag gå ner till centrum och fika, vi kanske åker en sväng med asiaten också, vi får väl se...
pappa B
Skicka en kommentar