onsdag 23 februari 2011

Stillsam dag, långt från sjön och fisket!

Idag är det lugna puckar för pappa B. P-fika med "Länsman" blir det mest upphetsande den här dagen. Sedan skall jag ta itu med att flytta över ex antal bilder från hårddisken till en av de externa diskarna, jag har fyra! Den här burken har nu en hastighet som mest påminner om ett egnahemslån, segt och saktfärdigt. Jag hinner nästan brygga och dricka en kopp kaffe mellan sidbytena i burken. Stressande till tusen och när pekfingrarna går som vingarna på en kollibri och bara ord för ord kommer upp på skärmen då är paniken nära. Måste göra något åt detta. Upplevelserna från mina resor med Hurtigruten sitter etsade i minnesbanken och jag blir påmind om dem varje gång jag ser deras TV-reklam. Har du funderat på att ta en tur, sluta fundera stick iväg du kommer aldrig att ångra dig. En helt otrolig båtresa med förunderliga vyer utanför hyttfönstret eller helst från fördäck, mat av högsta klass och mysigt stämning ombord. Ett varmt bad i bubbelpolen på däck när man passerar Polcirkeln är ett minne för livet, speciellt som för mig som hade tre damer med mig bubblet. Appropå bubbel. Bägge trollen pratade igår om att åka till något äventyrsbad. Innerst inne är de som lite trötta på vintern (även den fiskande sonen, fast han vill inte säga det för att inte göra mig deppad) Här flyter de omkring när vi var nere i Danmark under en långhelg för ett par år sedan. För dem ett fantastiskt nöje, för mig rena plågan att sitta i en bubbelpool i fler timmar. Kan ju inte sitta i baren hela badtiden för då blir jag ju stupfull. Men har man studsat runt i sänghalmen i 2 x 3 minuter så är det här smällar man får ta.
Nu skall jag masa mig ner mot Liba så man inte får på skallen av "Länsman" som lever 100% efter sin klocka. Han står där nere och pekar finger åt mig om jag kommer en minut efter utsatt tid, gubbaskrället. Fast han gör ju aldrig något fel? Men..skulle jag vara där före honom så säger han ingeting, nu händer ju detta väldigt sällan så jag får väl ta det där med fingret och syrliga kommentarer.
pappa B

3 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår att dina barn är frusterade efter en härlig vistelse i Egypten efter det en kall vinter då är det bättre med en
varmt bad någonstans. Tack bernt för att du visar bilder från Hurtirutten det var säkert en fantastig upplevelse som du var med om.
Sigge.

pappa B sa...

Jäpps och jag tycker att du och din lilla"gumma" skall ta bilen upp till Bergen kliva på båten med bilen och allt och åka upp till Kirkenes och sedan bila ner över Nordkap och hela vägen ner till Göteborg. En upplevelse ni aldrig glömmer. Du har ju vanan inne att köra på krokiga vägar i norr efter våra strapatser där uppe, eller hur?

Anonym sa...

Det är ingen dum ide får se om man kan få ihop ekonomin så att det går att genomföra det vore fantastigt roligt tack för tipset.

Sigge