lördag 5 februari 2011

FHC ner i allsvenskan och börja om på nytt...

Frölunda ishockey går snart på grund, vilket ögonblick som helst. På isen simmar det omkring gamla finnar och avdankade, på tok för högbetalda NHL-proffs. Farbröder som anser det viktigare att rätta till suspensoarerna än att kriga framåt. På publikplats sitter 15 mycket duktiga juniorer och ser sina forna idoler få på skallen i match efter match. Uppe i logen på hedersläktaren sitter direktör Adrian och hans lakejer och dricker rödvin och pratar värvningar igen. Nej mina herrar, avskeda alla fd.proffs, öppna dörren in till juniorlaget. Byt ut hela styrelsen och tränarstaben och starta om från noll. Det är bättre att mönstra ett ungt spelsuget juniorlag i allsvenskan än ett superdåligt elitserielag fyllt av utnötta sega gubbar i elitserien.
För det första sparar klubben en massa pengar
För det andra bygger man ett nytt lag med engna plankor
För det tredje kommer publiken tillbaka (mer intäkter igen)
För det fjärde, staden har chansen att få ett nytt friskt Frölunda igen!
Töväder och 25 m/sek håller på att knäcka våran pimpelis. Två dagar i rad har vi varit på väg ut på sjön, men i sista stund har vi insett att det är föga nöjsamt att sitta i en decimeter vatten i full storm. Det får bli fiskbilen i stället.(Dessutom är det betydligt säkrare då det gäller att få fisk)

Idag är det massor av sport i TV-rutan. Inte minst i afton då Sverige skall vinna mixstafetten i skidskyttet, nere i USA. Systrarna Ekholm/Johnsson och Ferry/Bergman eller kanske Lindström tar Ferrys plats så uselt som Björn presterade i sprinten i går? Tant Zidek skall ligga i hotellkorridoren och träna skytte med sitt luftgevär.
Emil Jönssons vurpa kanske kommer att ställa till det för vårt största VM-hopp, men jag hoppas att det inte var så allvarligt att det äventyrar årets mästerskap i Norge.
Nu skall jag försöka sno ihop lite mat till våra hungriga barn, mamma jobbar så jag har hand om marktjänsten under helgen. Sköt om er hela gänget så syns vi längre fram i afton. Ni har väl lämnat in V75-raden och kupongen i Tips-SM?
pappa B
Skicka en kommentar