söndag 20 februari 2011

Fiskefri söndag...

Det känns lite konstigt att se skryllan stå på sin plats och inte hänga på ryggen en sådan här dag. Men....tittar man på therometern då känns det inte så inbjudande att ge sig ut på sjön. Dessutom måste jag ju ta vara på resten av familjen några timmar i veckan. Har nu käkat lång frukost med svärmor, kvinnan, "Prinsessan" och nyss väckt upp "Skoganas Konung" (Han spelade data till 01.20 i natt) hunnit promenera ner till centrum och P-fikat med "Länsman", kollat vågen som sakta men säkert gör mig på bättre humör. Idag visade den 93,3 kilo. När den kryper ner under 90 kg köper jag en tårta och bjuder mina vänner på, själv gnager jag på en morot.

Fimpa diktatorn i Libyen!
Han har trampat på sitt folk i mer än 30 år, nu skjuter han dem hej vilt. Landet har massor av självmordsbombare och andra skumma element. Kan ingen krypa upp på ett tak och med en studsare försedd med kikarsikte blåsa bort den här parasiten från jordelivet? Givetvis får en sådan man eller kvinna agera ensam för det går inte att lite på en enda en av det här landets innevånare, då det gäller en sådan här sak. Vem håller på vem är nog beroende på den man sist talar med. Hur som helst står hela arabvärlden i gungning efter Tunisiens startskott. Om det är till det bättre det återstår att se. Klart är att de flesta vill närma sig västvärldens sätt att leva i ett land där även det egna ordet får en innebörd. Sen är det upp till de nya krafterna att se till att de följer folkets röst och inte sjunker ner i de gamla dikatatorernas hjulspår. Risken att det blir så är vansinnigt stor, guld och gröna skogar har allid gått före det ideologiska tänket.

Här hemma i lägenheten är det som vanligt kvinnan som styr och ställer och jag bäddar sängen, fyller diskmaskinen, tvättar och bär ut soporna. Dessutom lagar jag all mat och hämtar upp posten. Sorterar ut räkningarna och lägger dem i hennes hög och tar hand om alla utbetalnigar för egen del. Det fungerar faktiskt riktigt bra. När heklgen kommer är jag ledig och får göra vad jag vill. Då blir det för det mesta ingenting gjort!

Sprint på TV:n, det kommer att bli en höjdare. Tror på fina svenska framgångar med en pigg Jönsson & Modin och en superladdad Hellner & Rickardsson i bakhasorna. På spinnsidan gäller det för Ingemarsdotter att prestera igen om hon skall knipa sprinterplatsen från en superhungrig (frisk från förkylningen) Lina Andersson som måste prestera för att finnas med i VM-truppen. Både Haag & Kalla måste plocka fram VM-formen och visa lite djävlar anamma i dag. Det kommer att bli riktigt spännande framför plattburken. Laddar upp med lite oliver, stora kapris och wirre. Nu håller vi tummarna!
pappa B

"Gammal varg tycker om lammkött"
Skicka en kommentar