söndag 27 februari 2011

Petter Northug, du är störst...

...inte bara i truten utan även ute i spåret. Du vann, lekande lätt före den ryska trojkan och Marcs Hellner, vilken hjälte! Att först hasa sig runt 15 km klassisk skidåkning på backhopparskidor och sedan sitta fastklämd i en vevande klunga för att komma som en raket uppför sin "egen backe" och tycka på i täten det säger en hel del och det hjärta som dunkar i den tunna Lerdala sonens kropp. Vi skall inte räkna bort honom under resten av detta VM, det finns en stafett kvar,15 kilometer klassiskt och så 5 milen på söndag. Räkna med att han finns med högt upp även där om nu vallateamet vågat sig tillbaka till den berömda bussen?
-Det är skönt att man ändå orkar kämpa fast man är helt slut, sa Marcus efter loppet. Han beklagade sig inte över dåliga skidor heller (de testar ju före start) även om hela världens TV-tittare såg hur han och Rikardsson blev omkörde i nerförsbackarna.
pappa B

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej broder..!
Tycker sannerligen synd som Hellner och Richardsson i spåret idag. De tävlade inye på lika villkor som norrmännen. Vad har norskarna under sina skidor som inte svenskarna har kan man undra. Kan det vara så enkelt som norsk olja..? Har dom hittat en valla som inget annat land har tillgång till..? Nu borde skidförbundet ta sig en funderare om vi ska låta vallateamet fortsätta att sköta skidorna åt våra svenska skidhjältar. Är övertygad om att resultatlistan skulle sett annorlunda ut om våra grabbar hade haft likvärdiga skidor som norrmännen. Synd att även skididrotten blivit en matrielsport som mer och mer avgörs redan i vallaboden.

BULLIS