måndag 7 mars 2011

Frölunda i guldsits!

Vilken tur, näsat alla överbetalda, avdankade proffs i klubben har kontrakt som går ut i år. Vilken lycka, det enda kontrakt man behöver förnya är målvakten Joakim Lundströms. Han fick kliva in mellan stolparna när den så kallade "Honken" inte orkade med att mota bort fler puckar från målområdet utan lät dem glida in i mål i stället(fyra mål på fyra och en halv minut mot Djurgården bl.a). Detta gjorde den 27-årige, nyblivne pappan med bravur och det borde vara självskrivet att han vaktar kassen ett par år till hos indianerna. Om nu hela styrelsen ställer sina platser till förfogande och medlemmarna väljer in Kenneth Orrgren och Hasse "Bula" Andersson igen, laddar upp med en helt ny ungdomskedja från det egna ledet och ger sig ut på isen nästa år med målsättningen att slippa nedflyttning så kommer det att gå bra. Skippa alla storhetsdrömmar och guld och gröna skogar, försök hänga kvar, det räcker för att börja bygga upp ett nytt "gamla Frölunda" med spelglädje, djävlar anamma och fäska prillor under överläppen.
Vi väljer bort fisket idag och siktar in oss på en P-fika nere på Liba istället. Kalla vindar lockar inte ute på isen utan vi smyger oss in på ett varmt café istället. Tar oss en kopp gott kaffe och varsin pirog, "Länsman" fyrkantig och jag den musliknande Mexicanan. Skall det va så skall det va, eller hur?
Jag läste om perfektionism idag på morgonen och kom direkt att tänka på en bild jag tog i Tyskland för väldigt många år sedan. Kolla in på den här leverantörens parkering inne på borggården. Exakt mitt på planen stannade bilen. Man lastade ur och körde sedan lugnt vidare. Vi journalister skrattade gott åt det exakta stoppet och jag fick ju en perfekt bild dessutom.

pappa B
Skicka en kommentar