måndag 7 mars 2011

Frölunda i guldsits!

Vilken tur, näsat alla överbetalda, avdankade proffs i klubben har kontrakt som går ut i år. Vilken lycka, det enda kontrakt man behöver förnya är målvakten Joakim Lundströms. Han fick kliva in mellan stolparna när den så kallade "Honken" inte orkade med att mota bort fler puckar från målområdet utan lät dem glida in i mål i stället(fyra mål på fyra och en halv minut mot Djurgården bl.a). Detta gjorde den 27-årige, nyblivne pappan med bravur och det borde vara självskrivet att han vaktar kassen ett par år till hos indianerna. Om nu hela styrelsen ställer sina platser till förfogande och medlemmarna väljer in Kenneth Orrgren och Hasse "Bula" Andersson igen, laddar upp med en helt ny ungdomskedja från det egna ledet och ger sig ut på isen nästa år med målsättningen att slippa nedflyttning så kommer det att gå bra. Skippa alla storhetsdrömmar och guld och gröna skogar, försök hänga kvar, det räcker för att börja bygga upp ett nytt "gamla Frölunda" med spelglädje, djävlar anamma och fäska prillor under överläppen.
Vi väljer bort fisket idag och siktar in oss på en P-fika nere på Liba istället. Kalla vindar lockar inte ute på isen utan vi smyger oss in på ett varmt café istället. Tar oss en kopp gott kaffe och varsin pirog, "Länsman" fyrkantig och jag den musliknande Mexicanan. Skall det va så skall det va, eller hur?
Jag läste om perfektionism idag på morgonen och kom direkt att tänka på en bild jag tog i Tyskland för väldigt många år sedan. Kolla in på den här leverantörens parkering inne på borggården. Exakt mitt på planen stannade bilen. Man lastade ur och körde sedan lugnt vidare. Vi journalister skrattade gott åt det exakta stoppet och jag fick ju en perfekt bild dessutom.

pappa B

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med om att Frölunda har guldsits att bli av med dyra onödiga kostnader för inte har väl juniorerna samma löner som dyra afichnamn som spelar så dåligt och som man har presterat i år. Förstår
att en varm fika blir bra i dag jag
tror att jag skall göra sällskap med er en dag.
Sigge.

Anonym sa...

nej men ni ska ju äta kareliska piroger med skirat smör. finsk fröjd_:)
Gott i allafall!!

Johanna

pappa B sa...

Stämmer Sigge!

Johanna ditt lilla stycke! Sitt inte där uppe i Sollefteå och skryt om fisnka piroger, sänd ner ett par istället