onsdag 9 mars 2011

Helena sköt hem VM-guldet!

-Där satt den, sa pigan när hon slängde kaktusen i röven på drängen!
Ett utomordentligt skytte i ett utomrdetligt uselt väder var det som gjorde att Helena Ekholm bäddade för sitt VM-guld. Att skidåkningen också stämde rätt bra var givetvis en bidragande orsak. Lite sensationell prislista blev det medTina Bachman, Tyskland, som tvåa och inkastade reserven, tvillingsyrran Vita Semerenko, som bronsmedaljör. Det var det ingen som hade räknat med. Alla de övriga storfavoriterns sköt bort sig, flera redan efter första liggskyttet.

Systrarna sköt bäst i det svenska laget!
Både Helena och lillsyrran Jenny (Jonsson, fortfarande ogift) var bäst på vallen av de svenska deltagarna. Han inte se hur Jenny hamnade i den slutliga prislistan men en sak är säker att med ökad skidträning så kommer hon snart att finnas med bland topp 10 gänget i den här sporten.

Lyft bort tant Zidek!
Om hon inte själv anser att dörren skall öppnas för bland annat namnen med efternamnet Strömstedt så måste lagledningen säga till. Det syns ju direkt efter start att benen inte går som förr, att osäkerheten på vallen ökar och det är bara tråkigt att se en stjärna släcka sig själv. Hoppas att hon själv inser att framgångarna ute i spåren och på skjutvallen är över och att hon själv tar sin mats ur skolan och slutar med hedern i behåll. Jag vill inte se henne, en gång i tiden så framgångsrik, sluta med flaggan halad, komma i mål på en 50:e plats. Det vore väldigt tråkigt.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. En ryggsäck med ammunition (får plats med många 22:or i en rejäl ryggsäck) en duktig skjut tränare, en mental tränare och det kommer att bli ordning på Anna-Karin Strömstedt redan till nästa år. Skidåkningen har hon redan, givetvis skall hon även förbättra den så mycket det går men viktigast är skyttet. Vi har ju sett att när skyttet stämmer så kommer den här damen långt fram i protokollen. Varför inte specialträna lillasyster Jonsson och Strömstedt ihop Jenny får bra skidinformation och Anna-Carin bra skyttetips. Har ni tänkt den taken inom förbundet?

Anna-Maria Nilsson behöver mental träning.
Tre bra skjutningar och så genomklappning på den sista. Detta är inte första gången och jag hoppas att förbundet inser detta. Ge tjejen en egen mental tränare och blanda inte in henne i någon gruppterapi.

Får nu se om den svenska lagledningen vågar plocka bort Zidek från stafettlaget. Hon har inte gjort sig förtjänt av att vara med. Starta med Jonsson junior, släpp iväg Nilsson på andra sträckan, lita på Strömstedt på näst sista och låt Ekholm avsluta på sitt sätt. Då kan vi faktiskt ta medalj.
Bamsekram till Helena och tack för en fin stund framför TV:n. Lycka till i fortsättningen och kläm åt finskan i världscupen framöver.
pappa B
Skicka en kommentar