fredag 18 mars 2011

Purexpreparerat renkött från kamraterna i norr?

Oroligheterna sprider sig över vår boning. Kvinnan tror att mina kamrater kommer att sända Purexpreparerat* renkött till mig efter min lovsång till Malmö i förra inlägget. Må så vara men jag viker inte en tum i min uppfattning om Huvudstaden nere på steppen.
*Purex,ett gammalt laxermedel som ser ut som och smakar som choklad. Sätter en satans fart på inälvorna och man minskar direkt i vikt.
Den här dagen kommer att bjuda på ett aktivt schema. Men med glimten i ögat och pengar i lädret skall jag nog lösa det mesta av problemen även denna fredag. I kväll blir det mys pys och i morgon åker kvinnan och "Skogarnas Konung" till Jerusalem för att titta till morfar och mormor. Då har jag tigern hemma för mig själv och får med andra ord ingenting gjort. Blir inte speciellt glad när jag ser den vita gräsmattan utanför fönstret, jag hade ju fått känningar av våren. Tänkte färga gula slingor på skalpen nu när det lider mot påsk. Har börjat ladda upp med tre ägg om dagen (nu kan hon snart kasta ringar på den) och spanar upp mot skyn för att få en skymt av någon påsk-kärring på sin kvast,som tjuvstartar färden mot Blåkulla....

LT i Östersund berättar att i Härjedalens kommun är folket så friska att kommunen tjänat 11,7 miljoner exstra under 2010. Grattis?
Tittar man på länets lönetopp så ligger Härjedalen, Berg, Ragunda och Bräcke (det hörs på namnet) illa till då det gäller att inhysa rika medborgare. Åre toppar listan med en man som deklarerar för 3,6 mkr, tvåa ligger en kvinna i Krokom som sitter eller ligger på 3,4 millar. Om de här två ligger med varandra siar inte avisen. Surjämtarna kan ta för sig vill jag lova. Charlotte Kalla AB deklarerar för en nettoinkomst på 2,2 mkr medan hon själv deklarerade för 281.000.

Sprintkungen Jönsson med Emil i förnamn hade vid det senaste bokslutet en nettoomsättning på dryga 1,2 mkr för sitt företag Emil Jönsson Ski. Det är skillnad på att svettas på snö eller gräs, den saken är klar. En årsomsättning för en skidåkare i topp tar ett halvskapligt fotbollsproffs ut i månadslön?

Polisen i småland luras, det skriver Smålands Posten som berättar att en polis bluffat för vakthavande polisbefäl under en biljakt efter en motorcykel i delar av det centrala Växjö. Polismannen instruerade sin kiollega att rapportera något helt annat till vakthavande polisbefäl.
Jakten efter motocykeln gick fort och när man passerade vägskälet i Skir gjorde man det i 145 km/tim. Vakthavande polisbefäl gav order om att avbryta. I stället ökades farten till 213 km/tim och i Rinkaby körde motorcykeln av vägen och föraren skadades allvarligt.
Polismannen fick dagsböter och det totala bötesbeloppet hamnade på 19.000 + 5000 för återbetalande till advokaten. (vilklen tur att han inte hade Henning Penning som advokat, då hade han fått sälja Faktum idag) Å andra sidan tycker jag att det är ganska rimligt att polisen blåser ur sina Saabar och slitna tjänstebilar någon gång då och då. Att timme efter timme ligga och krypköra i 90 km/tim kan ju få vem som helst att trampa plattan i botten någon gång.

Som vanligt står det inte mycket som vi redan vet i SvD men man orkar berätta att det står folk i kö för att efterträda Maria Wetterstrand som MP:s språkrör. Alltid något, som fan sa när han kom till Åmål.

I Sydsvenskan brassar man på och berättar att i Lund sitter riksdagsmannen Morgan Johanssons (S) takkupor löst. Lunds byggnadsnämnd och länsrätten är oeniga huruvida Johanssons påtänkta takkupor är rätt eller fel, De fem närmaste grannarna har sagt ja till kuporna men Elsa Lundell 81, på andra sidan gatan har sagt nej.
-Takkuporna ökar insynen i min trädgård och så skymmer de eftermiddagssolen sa tanten och slog näven i postlådan. Jag håller med dig Elsa, stå på dig. Vad fan skall en riksdags,man i Lund ha takkupor för, de skall ju försöka vara jordnära.

Ännu mer otur hade Lennart Lundsten i Bosvedjan. När han kom hem från en månads golfande på Cypern där han dessutom slog sönder sin dyra driver så pajade kylskåpet och i brevlådan låg elräkningen. Den var på smått fantastiska 980 tusen sjuhundratjugofem kronor (980.725) -Klart att det är fel, visst har det varit kallt men det här är ju ett skämt, säger Lennart och skrattar. Det här berättar man i Sundsvalls Tidning, en riktigt bra lokaltidning faktiskt.

Skall nu moda mig, dra på mig utstyrseln och ge mig iväg ner till Hjällbo. Kommer att bli bjuden på fika av vackra Miriam och hennes pappa Edward (synd att gubben är med), träffar herr Larsson och Emma (synd att Larsson är med) och så bär det iväg till Högsbo för att hämta ut den lilla asiaten från bildoktorn. Om jag hinner så kör jag raka vägen till besiktningen så är det klart också. Vi höres lite senare under fredagsmyset. Var rädd om er under resten av dagen.
pappa B
Skicka en kommentar