måndag 21 mars 2011

Skidkungen och hans drottning korade!

Ja att jag snackar om Petter Northug och Marit Björgen, det kan väl alla förstå. Bägge två, outstanding i de vita spåren den här vintern. Och lägger inte Marit av så lär det nog behålla kronorna även nästa år. För svensk del får vi väl glädja oss åt sprinerfantomen Jönsson från Åsunda. Han visade klart och tydligt att han är snabbaste skidåkaren i världen just nu. Och vänta bara, det finns mycket outnyttjat i den här kroppen. Han kommer säkert att göra bra ifrån sig även på de längre sträckorna framöver. Hellner & Rickardsson får godkänt och jag tycker även att Anna Haag skall ha en liten blomma, även om hon fortfarande går som ett flöte på ett abborrgrund i resultatlistorna under världscupsäsongen. Kalla har varit kall och jag tycker det känns skönt att fler damer dyker upp under säsongen. det som förutspåddes om Tärendötjejen har stagnerat på något vis. OK, hon har blivit bättre i klassisk stil, men sen då?
Här sitter "Sko-Lasse" Persson, stressad bilförsäljare med många samtal på G. Ja vi rullade hatt när livet var ungt och nu har vi blivit gnällgubbar utan visioner om det ljuva livet som vi hade när den här bilden togs. -Sno dig att sko dig" var en slogan som jag gjorde till Lasses pappa, Lennart i mitten av 60-talet. Han var skomagnat i Alingsås, jägare och en glad skit som tyvärr lämnade jordelivet på tok för tidigt. Men roligt hade vi så länge det varade. Appropå Lasse, så köpte jag en jäkla ful Peugeot, illgrön, av honom uppe i Vänersborg. -Har du en filmrulle i fickan så får du ta bilen sa han. Jag jobbade mycket aktivt inom mitt skrå på den tiden så jag plockade upp en rulle Tri-X (pressfortografernas favoritfilm, svart/vit från Kodak)ur fickan, fick bilnycklarna och körde bil hem till Sjövik. Den illgröna fransmannen var i bättre skick än mig och den såldes något år senare till en raggarkung utanför Borås med en skaplig vinst. Så det kan bli...
I morgon syns vi säkert igen.Nu skall jag lägga mig och drömma om hästen jag är delägare i, vad kul det skall bli. Undra vilket derby vi skall ta hem först?
pappa B

2 kommentarer:

Anonym sa...

Broder..!
Jag får bara önska dig lycka till med din nya ivestering. Hoppas bara att det INTE är ett djävligt dyrt smörgåspålägg du köpt.
Detta påminner mig om då jag vann 1/10-del i en travhäst. Det var en lokal idrottsförening som körde ett stort lotteri där en av vinsterna var en travare. Vi var 10 st. som delade den vinsten. Det blev i slutändan en ruggigt dyr historia som höll på att ruinera oss delägare. Det var tränaravgifter, stallkostnader med foder, startavgifter, veterinärkostnader, transporter till tävlingar och försäkringar. Den hann göra ett par starter utan några prispengar, sedan började eländet med allehanda skador och sjukdomar på den. Vi försökte säla den, men vem vill ha en sjuk häst. Vi försökte skänka bort den, men ingen var villig att ta över den.
Till slut lyckades vi avyttra den till en familj med en tonårstjej som skulle ha den som ridhäast. Kvar stod vi med tomma plånböcker och obetalda skulder. Så min Broder... var vaksam och dra dig snabb ur om det börjar kosta en mass pengar.
BULLIS

pappa B sa...

Ha ha ha man skall ju inte skratta åt din olycka men jag vet att detta kan hända. Nu är det så att detta är en s.k Riksgalopphäst och det finns 1000 andelar. Hästen har chans att springa in några säckar havre för att sedan säljas i höst. En kort investeringsperiod med små pengar som insats. Jag skall berätta under resans gång här på bloggen hur det framskrider.
Är tacksam för att du är rädd om mig, kompis.
Krama tanten från mig