måndag 21 mars 2011

Skidkungen och hans drottning korade!

Ja att jag snackar om Petter Northug och Marit Björgen, det kan väl alla förstå. Bägge två, outstanding i de vita spåren den här vintern. Och lägger inte Marit av så lär det nog behålla kronorna även nästa år. För svensk del får vi väl glädja oss åt sprinerfantomen Jönsson från Åsunda. Han visade klart och tydligt att han är snabbaste skidåkaren i världen just nu. Och vänta bara, det finns mycket outnyttjat i den här kroppen. Han kommer säkert att göra bra ifrån sig även på de längre sträckorna framöver. Hellner & Rickardsson får godkänt och jag tycker även att Anna Haag skall ha en liten blomma, även om hon fortfarande går som ett flöte på ett abborrgrund i resultatlistorna under världscupsäsongen. Kalla har varit kall och jag tycker det känns skönt att fler damer dyker upp under säsongen. det som förutspåddes om Tärendötjejen har stagnerat på något vis. OK, hon har blivit bättre i klassisk stil, men sen då?
Här sitter "Sko-Lasse" Persson, stressad bilförsäljare med många samtal på G. Ja vi rullade hatt när livet var ungt och nu har vi blivit gnällgubbar utan visioner om det ljuva livet som vi hade när den här bilden togs. -Sno dig att sko dig" var en slogan som jag gjorde till Lasses pappa, Lennart i mitten av 60-talet. Han var skomagnat i Alingsås, jägare och en glad skit som tyvärr lämnade jordelivet på tok för tidigt. Men roligt hade vi så länge det varade. Appropå Lasse, så köpte jag en jäkla ful Peugeot, illgrön, av honom uppe i Vänersborg. -Har du en filmrulle i fickan så får du ta bilen sa han. Jag jobbade mycket aktivt inom mitt skrå på den tiden så jag plockade upp en rulle Tri-X (pressfortografernas favoritfilm, svart/vit från Kodak)ur fickan, fick bilnycklarna och körde bil hem till Sjövik. Den illgröna fransmannen var i bättre skick än mig och den såldes något år senare till en raggarkung utanför Borås med en skaplig vinst. Så det kan bli...
I morgon syns vi säkert igen.Nu skall jag lägga mig och drömma om hästen jag är delägare i, vad kul det skall bli. Undra vilket derby vi skall ta hem först?
pappa B
Skicka en kommentar