onsdag 23 mars 2011

Svenskarna gillar England.

Mer än 740 000 valde att ställa sin resa västerut. Vad det är som egentligen lockar alla svenskar till Storbritannien är man inte riktigt på det klara med från turistorganisationernas sida. Den här siffran innebär ökning på hela 23% enligt VisitBritain som kommer att redovisas på TUR-11 i helgen.

Pubarna tillhör topparna, men det är mer än en "pin"t som är ett måste för Englandsresenären. Shopping, fotboll och teater/ musikaler är andra begivenheter som får svensken att trivas i landet.
Den typeise turisten lägger mellan två till fem dagar på sin vistelse i landet, de flesta i de större städerna. Nu tror Gary Robson, Nordenchef för VisitBritain att det stundande prinsbröllopet i slutet av april skall ge en extra skjuts inför årets säsong. Nästa år räknar man rekord då de Olympiska spelen avgörs i London.
Oroligheterna i Tunisien börjar ebba ut och jag antar att de Tunisiska turistmyndigheterna så snabbt som möjligt vill ha tillbaka sina turister. det skall bli spännande att se vad de hittar på under mässan. Viktigt är det ju att media tar upp frågorna kring säkerhet och gör klart för de som funderar på attv resa dit att det är säkert att återvända. Jag antar att man kommer att satsa rejält för att få igång resandet till landet.

Tysklad öppnar alltid famnen för Skandinaviska turiser och landet har massor att erbjuda oss svenskar. Inte minst Rügen och Usedom som visar upp både bad- spa- och kulturella begivenheter. På bilden, som visar havet utanför Lhome badar man inte så gärna. Men...här bjuder man på ett utmärkt havsöringsfiske och det är inte många fiskare som lämnar stranden utan ett par vackra "silverfiskar" i fiskeväskan. Synd bara att inte turistmyndigheterna tagit fasta på det fantastiska fisket och gjort lite mer organisation kring det hela. Här finns en mycket stor grupp Skandinaver som gärna skulle ge havsöringarna runt kusten i Lohme en match.

Har man inte besökt Istanbul har man inte varit i Turkiet över huvudtaget. Att tvätta fötterna i havet utanför Alanya är väl ett skönt sätt att fira semester på men att verkligen uppleva landet det gör man i huvudstaden. Den gamla staden Ankara har jag dessvärre inte fått möjligheten att besöka , men sanna källor berättar att den har också mycket att bjuda på.
Blå Moskéen är så pampig att man måste stanna upp en stund när man kliver in i templet, dra efter andan och lyssna efter historiens vingslag. Den som missar det här besöket han/hon får skylla sig själva.

Sen kommer Grekland, Portugal, Malta, Italien och Spanien med sina små pärlor. Jag måste undersöka om jag får chansen att göra några nerdykningen hos de här andra länderna. Det kan ju blir både rörliga bilder och svammlig text från platserna både i tidningar och här på bloggen. Vem vet.
pappa B

PS: Vi syns säker lite senare ikväll när jag återvänder från en liten inspektionsrunda hos mina Tyska vänner nere på stan
Skicka en kommentar