onsdag 13 april 2011


Man får inte missa detta. När kommer det en sådan här bussbåt i trafik här i Sverige? Problemet är väl att få pensionerade sjökaptener att bli busschaffisar. Jag käkade en stadig frukost klockan 07.00 och så var det dags med den sista turen med min käre vän -Henry Hudson-. Den här skutan har förflyttat mig mellan boendet på SS Rotterdam och fastlandet och den väntande Kim i några dagar nu. Hur som helst så är detta den näst sista dagen för mig här i Rotterdam och det känns faktiskt lite tråkigt för detta har varit en fantastiskt fin pressresa, den saken är klar. I morgon innan tuppen gjort sin morgontoalett så skall jag sitta på tåget mot Schipold Central och vidare mot incheck för transport hem till Göteborg.
Passar på att visa en bild av den anläggning där Euiropamästerskapen i dressyr skall hållas längre fram i år. En ny stor huvudläktare håller på att uppföras och det råder full fart runt stallarna på anläggningen. Jag undvek att visa hur en dressyr på häst skall gå till, tyckte att det skulle kännas skämmigt att visa upp detta för arrangörerna så här inpå det stora mästerskapet. Jag hade faktiskt en gunghäst när jag var liten, den slog bakut så jag flög in i köksbordet och slog ut två framtänder. Gillar faktiskt hästar och hundar, trots avkastningar och bett lite här och där. Kvinnor kan bitas och kasta av en de med! Våren var betydligt längre kommen i Rotterdam än här hemma i Sverige. Kolla bara vad grönt och fint det var. Kim och jag promenerade mycket och långt vilket uppskattades av pappa B. Rätt som det var så dök det upp ett litet bryggeri. Tvärstopp och vi fick en pratstund med den unge bryggmästaren. Sedan var det dags för test av fem olika ölsorter som tillhörde bryggeriet bästsäljare. Vi laddade från höger till vänster och den första plus den tredje tyckte jag var bäst. Den sista, den var gjord med riktigt fin mörk choklad och smakade som en fisljummen, avslagen Porter. Inget för en tyngdlyftare, förlåt glaslyftare av rang! Kim slog ut det mesta av ölen på sina tajts och trottoaren. Smart, men onödigt! Tulpantanten på spårvagnen blev glad när jag tog en bild på henne, men titta på surkärringen som sitter bredvid henne. Tänk er att ha en sådan hemma i köket varje dag. Då blev man nog fan i mig kriminell? Nu skall jag iväg en sväng och plocka in lite saker och ting, men jag kommer tillbaka om ett par timmar. Det gör väl du med?
pappa B

2 kommentarer:

Anonym sa...

Verkarvara en spännande busstur, det vore intresant att ha en sådan buss här i Göteborg det vore säkert många som ville åka med på en rundtur.
Sigge.

pappa B sa...

Absolut och kolla, den lilla kameran fungerar rätt skapligt eller hur?