tisdag 12 april 2011

Lite runtomkring bilder medan vi väntar på näst sista dagen

..Maratondagen! Det är mycket Erasmus i Rotterdam. Först den nybyggda vackra bron som i folkmun kallas för "The Swan" men egentligen heter "The Erasmus Bridge". Universitet och en massa andra begivenheter har också kristnats med namnet Erasmus. Här är i alla fall bron som skall ge maratonlöparna en fingervisning att de snart har gjort de sega 4,2 milen. Målområdet ligger bara drygt 300 meter från brons avslutning till vänster
.
Bron som tillhör en del av Rotterdams skyline är vacker, mäktig men ändå verkligt smäcker och elegant. Glada damer och en glad liten hund blev mitt sällskap en eftermiddag då jag strövade för mig själv en stund medan Kim tog hand om två modejournalister från Belgien. Jag tog en liten barsväng, tittade in på den mycket populära baren "de witte aap", snackade med bartendern, tog en bild på honom och diplomet som visade att de korades till världens bäste bar 2010. och här är mitt ölglas. Ett par trevliga timmar bland trevlig människor gör det lätt att leva.
...mitt frukostbord, måste bara klippa en bild på menyn, krydd och saltkar innan jag började äta. Tog för säkerhets skull en bild på mig själv när jag plåtade jättepropellen utanför mitt hotell. Ingen liten skit det här inte. Skulle man montera den på RK Elsa då gick både jag och båt till botten direkt. Snart kommer jag igen med den stora Maratondagen. Lägger in lite allmän tragik som slutvinjett...Sov så gott
pappa B

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fina bilder som du har från Rotterdam Förstår att det var en trevlig resa med mycket intresanta saker att titta på, hoppas att ni hade fint väder det är ju lättare att vandra omkring och se sig omkring.
Sigge.

pappa B sa...

Jäpp, jag tog med mig både sol och plosgrader.

Synnøve. sa...

Så du har varit på resande fot igen ser jag.
Trevlig stad verkar det vara i alla fall.

Hoppas det är bra med dig. Här är det som det ska, huvudet ner och fötterna upp :))
kram Synnöve.

pappa B sa...

Hej min norska jenta!
Jo minsann, jag har upplevt 4 helt fantastiska dagar i Rotterdam. Varför stanna i Amsterdam då det bara tar 23 minuter med snabbtåget till en vänligare del av Holland?
Kul att du hänger med mig. Kram tebax