fredag 1 april 2011

Ny grabbtidning - morberg -


..den damp ner i postfacket i början av veckan. Snygg tidning med korta, snabba ensides reportage. Mycket bra bildmaterial och huvudartikeln berättar om en slottsjakt där huvudpersonen bakom hela tidningen, skådespelaren och den burduse kocken Per Morberg jagar hos slottsherren Klingspor vid Stora Sundby slott. En välarrangerad jakt som inte passar grabbarna med skit under naglarna och en vanlig enkel hagelbössa. Här är det upplagt för det fina folket som klär ut sig och står på rad och bombarderar uppskrämda fåglar ute på fälten, så det står härliga till. Istället för att ta med sig viltet hem till grytan så ställer man upp sig på parad, lägger upp allt det skjutna framför jägarna och blåser en trumpettrudelutt till de döda fåglarnas ära. Hur larvigt som helst med andra ord. Hemma i Porjus gick vi oftast ut ensam (pappa var med när han orkade ibland) och visade vi vördnad mot viltet genom att inte fylla hela säcken full.
Nåväl tidningen är snygg, har en mycket fin layout, bra bildmaterial som jag sa tidigare och jag tror att jag har prenumererat på den (har inte fått något inbetalningskort) mest för nyfikenhetens skull. Per Morberg själv är ju en färgstark person både på film och i TV-rutan. Hur han fungerar när inte kameran är på är en annan femma. Han kanske är en blyg och snäll liten man, vem vet. Nu skall jag skriva lite om boxning -Heavyweigt Dynamite Open- där grabbarna från Biskopsgården skall möta stenläggare från Polen. Då djävlar smäller det, det kan ni hoppa upp och sätta er på.
pappa B

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej broder..!
Jakt..? För att förstå hur jakten går till vid Stora Sunby slott måste man kanske känna till omgivningen. Markerna ligger vid Östra Hjälmarens strand ca 2,5 mil söder om Eskilstuna. Det rör sig inte om några stora jaktmarker om man ser det med norrlänska ögon. Här finns det en stor inhägnad om några tunnland där man har inpålanterat en stam med kronhjort, som jagas. Men det kan man ju likna med att jaga katter i en hockeyrink. Jagt skulle inte kalla mig jägare i ett sådant fall, utan snarare slaktare. För här jagas inte på lika villkor för djuren. De har alltså ingen chans till flykt.
BULLIS

Baronessan sa...

Men snälla nån. Är det verkligen en tidning som heter Morberg eller är det ett aprilskämt? Och vilken hemsk bild på snubben sen. Men det är kanske så där man ska se ut när man tar fram jägaren i sig. Vad vet jag. Jag jagar bara sorkar som katterna släpar in. Glad fredag! :)

Anonym sa...

Tack Baronessan..
Jag hade naturligtvis inte uppmärksammat att det är den stora lurendrejardagen idag.
Självklart är det ju ett av Besses fyndiga aprilskämt. Han är ju lurig den mannen...!

BULLIS

pappa B sa...

Mina vänner detta är INGET aprilskämt. Tidningen heter faktiskt så och kostar hela 65 riksdaler att införskaffa. Tror att den finns på Pressbyrån. Men jag förstår att det kan ses som ett aprilskämt.
Mitt aprilskämt kommer nog tids nog skall ni se..