torsdag 16 juni 2011

Nu djävlar räcker det..

Nu har jordbruksministern Ekil "Grodan" Eskilsson och blötdjuret Andreas Carlgren miljöministerna i vårt avlånga land, skitit det blå skåpet. Tror ni inte att dessa, böndernas förespråkare och miljötomten gett godkännande till att odla GMO-potatis här i Västsverige och i Norrland!
Hemma i norrland? Vad ända in i helvete skall vi med genmanipulerad potatis till i den del av landet där man odlat gul, god mandel (Sveriges bästa knölar) sedan vår herre tultade omkring i kortbyxor? Och hur kan de få kvarvarande bönder där hemma ta detta på sitt samvete och sova gott om nätterna?
I och med detta har centerpartiet än en gång dragit ner rullgardinen. Centerna hållning är vidare att grundförutsättningen för att Sverige i framtiden skall använda GMO i kommersiell odling inom jord. och skogsbruk är att gentekniken tillför påtaglig nytta!
Detta innebär att dessa två herrar nu genomför en mycket ansvarslös och riskabel GMO-politik. Dessutom har Sverige som ett av de första länderna inom EU tillåtit kommersiell odling av den genmodifierade potatisen. Flera länder har istället förbjudit odling av potatisen.

Nu djävlar går ni kvarvarande rejäla pojkar och flickor där hemma ut och rycker upp de här konstgjorda knölarna och släng gärna in dem med blast och hela skiten in i de bönders hus som så åpet tar på sig detta spektakel. Läste ni om mannen som via genamipulerad mat fick en hel by att springa rakt ut i havet och dränka sig då de trodde att de var fiskar hela gänget. Vad man sprutat i de här sättpotatisarna vet jag inte , och det gör inte odlarna heller.
Tack skall du ha Patrik Eriksson, kampanjchef hos Greenpeace
pappa B


PS: Amflora som potatisen kallas är en genmodifierad potatis framtagen för stärkelseprouktion till bland annat pappersindustrin. Potatisen som ägs av det tyska kemiföretaget BASF innehåller en gen för resistens mot två viktiga antibiotika.

Italien, Österike,Ungern, Luxenburg och Grekland har förbjudit odling av Amflora, med hänvisning till försiktighetsprincipen och för att grödor med antibiotikaresenstens enligt ett EU-direktiv skulla fasas ut till 2004

Sedan 2010 har Amflora odlats kommersiellt i Norrbotten och Västra Götaland. Riskerna med Amflora är bland annat att antibiotikaresistens sprids till jordbakterier. Dessutom saknas tillräckliga regler för att undvika spridning och sammanblandning med matpotatis.

6 kommentarer:

Baronessan sa...

Dubbelusch! För att inte säga fy fan!

Anonym sa...

Broder...
Det finns fler knölar i regeringen än det finns potäter på bilden. Och man kan ju ibland undra om dom också är genmanipulerade...? Verkar nästan så, med tanke på alla mer eller mindre tokiga beslut som tas...!

BULLIS

pappa B sa...

Ha ha, du är vass i näbben nu Bullis men du har ju rätt. De två celler de verkar ha fått är nog osams med varandra. Och att "Grodan" Eskilsson som både är rädd för kor och verkar hata landsbygden det är ett sjuhelsikes stort frågetecken? Men...kliar man rätt rygg, har lite hållhakar lite här och där.

Anonym sa...

Bästa sättet att bekämpa genmanipulerad gröda är med marknadskrafterna dvs KÖP INTE GENMANUPILERAD även om de bara tar 1 öre för kilot

GHOST

Anonym sa...

Jävla skitstövlar ! Järnberg

Anonym sa...

gmo är utvecklat av samma amerikanska skräpföretag som utvecklat ddt,agent orange och massa andra trevligheter som de sa var ofarliga :)

mr bush jobbade i detta företag och spred skiten.
bill gates såkallade goda stiftelse har lurat på massa fattiga länder att börja med gmo.
deras intention som de själv sa 10år sen är att ta över alla sorter i hela världen och sprida det så mycket så människorna till slut ger upp eftersom de blandas så mycket i naturen.
i usa har detta redan hänt där extremt mycket är gmo.

bojkotta företag som SEVEN ELEVEN(samma företag som pressbyrån)som skitit i att informera kunderna i en herrans massa år att de använder genmanipulerad usa choklad i sina brownies,kärleksmums och muffins.
eller snarare att de ens säljer skiten och sprider de i sverige.