söndag 17 juli 2011

Ja ha, då har man fräst igång idag med!

Tror ni inte att en biståndsbedömare (förmodligen helt blind, imbicill och totalt avsaknad av empati och sund bondförnuft) har slagit till igen. Detta händer i stadsdelen Majorna här i Göteborg. Hur kan detta få förekomma?
Ivar (94) och Syliva (88) har levt tillsammans i 69 år. Nu sitter Ivar ensam på ett äldreboende men den här biståndsbedömaren anser att Sylvia är så frisk att hon kan klara sig själv. Hon bor nu ensam i parets gemensamma lägenhet på tredje våningen (utan hiss) i ett hus i Majorna. Hon har haft upprepade lunginflammationer och magont och lider dessutom av diabetes. Hon klarar sig inte på egen hand utan får hjälp för att komma ut och sköta sina bestyr. Lika förbannat kan en person sitta på sin kommunala röv och bestämma över huvudet på andra människor. Makarnas son Åke ser hur sin mamma sakta med säkert tynar bort, men har inga möjligheter att påverka biståndsbedömarens beslut (jag hade nog ställt till med ett helve för personen ifråga i alla fall).

Stadsdelsnämnden i området verkar inte fatta vad de ställt till med men man går ut och pratar vitt och brett om hur bra det är ställt för de gamla i området. Verkligheten är en helt annan.
Göteborgs så kallade "Parboendegaranti" är med andra ord inget annat än en piss över kanalkanten?

-Möjligen kan det göras en annan bedömning om makarna vill bo i varsitt rum. Men samtidigt gäller våra rekommendationer för biståndsbedömningen att stor hänsyn också ska till om oro och isolering. -Det är absolut inte enbart medicinska skäl som skall vägas in, säger Anna Johannson (S), dotter till Göteborgs fd. styrman Göran Johansson.

-Vi har varit tydliga i vårt beslut att båda makarna skall beredas plats på äldreboende även om bara den ena parten har hjälpbehov. Detta säger Jonas Ransgård (M) vice ordförande i kommunstyrelsen.
Vad som händer med Sylvia och Ivar återstår att se, men visst är det bedrövligt att två människor som levt ett helt liv tillsammans plötsligt skall säras bara för att en helt sinnesslö kärring eller gubbe på en kommunal instans tycker att en 88-åring, med svår diabetes, gåendes med rullator är pigg nog att klara sig själv i en lägenhet på tredje våningen utan hiss?

Pia Sundhagen skall leda Sverige under OS i London!
Avskeda Dennerby oavsett vad som står i kontraktet. Fotbollsförbundet har så gott ställt att de kan lösa ut den här sega gubben. Inse att idag skall det spelas modern fotboll a la 2000-tal och begrav det svenska 70-tals tänket. Släpp in framtidens spelare, typ de som fick sitta på bänken under stora delar av VM eller de som satt hemma och tittade på TV. De skall in i det svenska landslaget nu! Varför skall Sverige som beviserligen ha duktiga och intelligenta spelare behöva dras med odugliga ledare i toppen?
Dennerby hade inte överlevt mer än två matcher i Spanien eller Italien, möjligtvis tre i Tyskland men bara en kvart i Japan och inte ens blivit påtänkt i Norge eller USA. Möjligtvis kan han ta hand om de sju spelare som finns kvar i den Nordkoreanska truppen efter detta VM. Det svenska laget skall han under alla omständigheter lämna direkt, även om han helgonförklaras efter tjejerna bragdmatch och VM-bronset. Återgå till fottjänst ett par veckor hemma i Stockholm.

Nu skall jag dricka kaffe!
pappa B
Skicka en kommentar