lördag 16 juli 2011

...så var vi tillbaka på ruta ett igen...

Sköldpaddsstart och ingen skall väl inbilla sig att det räcker att spela 1-0 mot de här snabba, passningssäkra fransyskorna och då skall man ge järnet redan från start. 57 minuter av matchen och "Duracellkaninen"Thomis, sprang ifrån sin svenske försvarare och satte 1-1 säkert, otagbart för en sprattlande Lindahl.

Äntligen! EFTER 61 MINUTER fick Dennerby tummen ur röven och plockade bort Forsberg. Hammarström in på planen och nytt friskt blod i den svenska truppen.
Den här gången förbannade vi högerstolpen, för nu räddade den Frankrike på Öqvist eleganta chipp. attans, attans.
Rholin blev halvblind då hon tappade ena linsen, men den hittades snabbt och spelet gick vidare.

RÖTT kort på Öqvist och det är inget att säga om. Fult gjort och här tar VM:et slut för frk Öqvist. Synd för hon var bra på hugget, kanske lite för laddad. Nu får Sverige spela med 10 spelare, ingen höjdare med andra ord. Fischer tog en paus vid sidan om planen, där hade hon kunnat stanna tycker jag. Och nu sitter den bronsfärgade medaljen verkligen löst.

Jajamen, jag sitter med laptopen i knä, i den ceriza skinnsoffan och glor! Ett glasrött är upphällt och på spisen puttrar en fläskkarré med massor av godsaker och grädde, givetvis. Färsk potatis och lite vinbärsgelé till gör susen

Massor av chanser framför mål, men räcker konditionen till då det inte riktigt vill sig på alla chanser vi fått? Lotta är livsfarlig på topp och bara hon ar det lugnt mellan rusningarna så hon orkar hela matchen ut. När kommer Jakobsson in? Snabb och spelsugen, målfarlig och en comming girl.

Hörnan skulle vi inte han med returen tog Marie Hammarström hand om och lägger den rakt upp i vänstra krysset. VILKET MÅL! I 83:e minuten, nu är det brons på G igen men sluta nu inte spela.

Den amerikanska linjedamen (korthårige varianten) gjorde flera otrevliga bedömningar under matchen, och får absolut inte godkänt.

Fem tilläggsminuter, phu nu blir det svettigt och jag inser snart att jag måste ta mig ner till Ullevi och vara med och gratta till det svenska VM-bronset, när damerna kommer hem, lagomt till invigningen av Gothia Cup. Men nu är det minuten kvar och det är banne mig svettigt.

Ja!!! Sverige lyckades ta med sig ett VM-brons från årets VM. Grattis tjejer, jag kommer ner med kameran på Ullevi och fotograferar er när ni kommer hem.