fredag 7 oktober 2011

Äntligen en Nobelpristagare som man kan förstå!

-I nästa kurva kom bussen loss ur bergets kalla skugga vände nosen mot solen och kröp rytande uppför. Vi trängdes i bussen. Diktatorns byst var också med inslagen i tidningspapper. En flaska gick från mun till mun. Döden födelsemärket växte olika snabbt hos alla. Uppe i bergen hann det blå havet ikapp himlen.

Äntligen har en duktig svensk poet fått Nobelpriset! Tomas Tranströmer, poeten som vem som helst kan läsa och till och med tycka om. Det är bara den kapitalistiske sossen Göran Greider, chefredaktör i Dalarna, som beklagat sig.
-Sluta ge priset till svenskar, det är lika dumt som att en domare skulle döma sin egna familj, lär han ha sagt. Vilket djävla skitsnack. Men nåväl, den här gubben snackar alltid skit, som så många andra inom hans politiska parti. Tomas Tranströmmer har fyllt 80 och givetvis borde han ha fått detta pris mycket tidigare, hans namn har varit på tal under flera år. Men nu är det klart. Jag läser inte mycket poesi, men den här farbrorn har jag läste ett par gånger. Blivt glad, förundrad och ibland lite deppad över hans ord, men ofta mycket positivt överraskad.

Överraskad kommer vi att bli när Finland spelar ut Sverige från EM i kväll! Klockan 17.35 blåses matchen igång och dryga 90 minuter senare så har den finska sisun slagit knorr på hela det svenska laget. Hetaste svensken är utan tvekan mannen på bänken, Hamrén. Det är han som har avgörandet i sin hand när det svenska försvaret står som en vidöppen ladugårdsdörr och finne efter finne rinner igenom och håller på att knäcka den svenske burväktaren. Det är Hamrén som fattar beslutet att lyfta bort de anfallare, jo jag tänker på Slatan, som bara står och väntar på smörpassningar. Denna fredagskväll kan bli en dyster afton, vänta bara...

...fast då har vi ju Idol! Här poppar små söta flickor med näktergalar i strupen upp och sjunger skjortorna av de få killar som snörvlar sig fram på scenen. Ikonen Bard, kortbyxemarodören med sitt vippande skägg, (Hur fan ser han ut utan detta?) som vanligt ful om stryk men med glimten i ögat och en mördande tunga, Baggarna, bägge med väl dolda horn i pannan och bisittaren som jag knappast vet vem han är, de kommer att krossas av svenska tonåringar den här aftonen. Men det skall faktiskt bli roligt att titta på. Jag har ju gott om wirre ifall det skulle bli tråkigt, får nog starta redan under fotbollen och då kanske Idol blir roligt i alla fall.
Mot gymmet och en fortsatt förändring av den spolformade kroppen. Ni skall veta att vissa framsteg ses, om än i snigeltakt, så rör sig både fettet och vågens visare åt rätt håll. Mål ett! Kom i tomtedräkten. Mål två!Förbättra spolformen ytterligare inför sommaren.
pappa B
Skicka en kommentar