onsdag 26 oktober 2011

Besynnerlig älg i Pakkoberget!

Det är fantastiskt med gamla goda vänner. Gång på gång får dom den här gubben att skratta och må lite extra bra. Lennart, alias Bullis han öser på ibland och den här gubben han har glimten i ögonvrån det kan jag lova. Vi är vänner från vår barndom uppe i Porjus. Vandrade genom byn i bakåt vända hattar med fjädrar och halsdukarna kastade över axeln. Vi sov skaföttes på en parkbänk i Malmberget då en av oss hade ett eldigt kärleksmöte, som i sin tur gjorde att vi missade skjutsen hem. Utan pengar men vid gott mod somnande vi sött under bar himmel. Ja episoderna kan göras ännu längre. Men så här i jaktens tidevarv tycker jag att den här lilla storyn sitter perfekt, eller vad säger ni?
En jägare som för första gången i sitt liv skulle ut och jaga älg, åker och köper ett gevär och går ut i skogen.
Efter ett tag ser han en stor fin älg, han börjar att sikta och skjuter mot älgen, när röken har lagt sig så är älgen borta, någon knackar jägaren på ryggen, och när han vänder sig om står älgen där och säger:
- Du får två val, antingen drar du ner byxorna och ställer dig på alla fyra eller så dödar jag dig.
Jägaren vill inte dö så han drar ner brallorna och låter älgen göra sitt, och när älgen är klar försvinner han.
Ont i röven som bara den far jägaren tillbaka och köper ett maskingevär och går ut i skogen igen, där han får syn på älgen igen, siktar länge innan han tömmer hela magasinet mot älgen och tänker:
- Men nu fick jag älgfan.
Då knackar någon honom på ryggen, han vänder sig om och där står älgen och säger:
- Du vet vad som gäller.
Jägaren drar ner byxorna och älgen gör sitt och försvinner sen när han är klar.
Denna gång kryper jägaren tillbaka till stan med en otrolig smärta i röven, han köper nu ett raketgevär med målsökande missil och tänker att nu ska den där jävla älgen dö, han går ut i skogen och hittar älgen sittandes i en skogsglänta, han tar upp raketgeväret och låser fast sitt mål och skjuter.
Det flyger mossa och barr överallt, och sen när allt har lagt sig, så knackar någon på hans rygg och där står älgen igen och säger:
-Du är inte här för jaktens skull va??


Ja tänk hur det kan bli?
Pappa B
Skicka en kommentar