lördag 1 oktober 2011

Nu är jag förbannad, igen!

Våra skolbarn får inte den undervisning de är berättigad till, här i Angered har man knappt råd med blyertzpennor till ungarna och lärarbristen i förorterna är enorm. Samtidigt godkänner samhället att det satsas pengar på att öppna och driva friskolor lite hur som helst. Skolor där man slår eleverna och där även lärarna far illa. Hur ända in i i helvete kan vi tolerera detta?

Den nyss stängda skolan "Fredens skola" blev rena mardrömmen för både elever och lärare och att den stängdes akut borde inte vara så märkvärdigt, den borde aldrig fått öppnas. Majoriteten av eleverna är invandrare och att man valde just den här skolan var enligt en del av föräldrarna att barnen kunde få utbildning på arabiska ( bor man i Sverige skall man väl först och främst lära sig svenska? ). Lärarna har inte haft tid för undervisning utan har istället fått lägga sin arbetstid på att lösa konflikter elever emellan. -Detta är exeptionellt säger Anders Forsell ombudsman i Lärarförbundet, -Jag har aldrig sett något liknande under mina 20 år i Lärarförbundet säger han.

Ett stort ansvar har faktiskt Skolinspektionens generaldirektör ( Ann-Marie Begler. Det var skolinspektionen som beslutade att stoppa skolan med omedelbar verkan. Detta har de nya tuffare reglerna gjort möjligt.
Skicka en kommentar