söndag 18 december 2011

Dags för hundägararbevis om man skall ha en kamphund!

Skall du jaga måste du ta jägarexamen och skall du ha ett vapen vilket är en förutsättning för att kunna jaga måste man skaffa sig en licens för att köpa sig detta. Helt riktigt.
Här i Göteborg, speciellt i förorterna så finns den massor av människor som går om kring med en eller flera kamphundar. De flesta av ägarna är invandrarkillar. De går omkring med livsfarliga vapen utan att ha vare sig utbildning om hur dessa hundar kommer att reagera när de blir stressade eller bara felaktigt behandlade.
För en halvtimme sedan stod fyra invandrarkillar men en ung pitbull inne i Angered Centrum. De hetsade den unga hunden (gissningsvis runt 8 månader) genom att kampa med den gång på gång och den unga hunden högg frenetiskt i de pappersmuggar som man använde för att hetsa den. Vem säger att denna hund inte sitter i ansiktet på ett litet barn, eller attakerar en annan hund, vilken dag som helst?
Inför hundägarbevis om man skall äga en kamphund. Gör en rejäl test och prövning av de som ansöker om beviset och se till att det omprövas vart annat år.

Alla hundar och hundägare får klä skott för dessa avarter som dessa hundar utgör (på grund av felaktig uppfostran av ägaren) även ägarna skulle i vissa fall också behöva fostras/utbildas för de har de antagligen inte erhållit av sina föräldrar. Konsten att handha kamphund finns inte med i socialstyrelsens infomationspaket heller.
Vakterna inne i Cetrum? Ha ha de har fullt upp att försöka charma alla tjejer som finns inne i butikerna eller snacka med sina kompisar.
pappa B
Skicka en kommentar