lördag 31 december 2011

Jaha, då var det dags att summera 2011...

För mig och min underbara familj har det varit ett rätt så skapligt år. Upptäckte att jag hade svällt ut långt över byxlinningen och med uppspärrade ögon såg jag den digitala vågens siffror närma sig 100 kg. Ekonomiskt har det varit lika illa och de utlovade pensionshöjningarna har inte satt några spår i min portmonä. Alla har vi hunnit med att fylla år, jag har haft förmånen att dricka rödvin, wiskey, (mest rökig sådan)och proteindrinkar både egna mixade och blandade på Sportlife.
Vikten har sakta men säkert lagt sig stilla på 90 kilo, kan ibland krypa ner under strecket också vissa dagar. Målet att hamna på 85 till julafton höll inte då jag inte räknat med att musklerna (det har faktiskt poppat upp några stycken väl dolda förvisso )väger mer än späcket jag tappat. Jag är nöjd ändå för jag mår så mycket bättre.

Under året har jag gjort minimalt med utlandsresor i jobbet och satsat på att vara hemma med familjen i stället. Detta är givetvis både på gott och ont. Trollen är ju nu så pass vuxna att de skiter i vad gubben sysslar med så inför 2012 hoppas jag att få mer luft under vingarna igen. Frugan har ju släpat på mig i 30 år så hon är nog bara glad om jag försvinner lite då och då.
Nåväl, orkar ni med min årskrönika i snabba drag?

Januari
Här ser ni sälen med familj och dromedar. Vi firade "Skogarnas Konungs" 14-års dag nere i Egypten. Närmare bestämt i Hurgada. Hemkommen insåg jag att jag närmade mig 100 kilo med stormsteg, men det skull ta mer än ett halvår att få tummen ur...






Februari
Kallt som bara den och 55 centimeter is på Surtesjön. "Länsman" och jag fiskade så gott som varje dag. Med och utan fisk med oss hem. Här biter vinden i våra röda näsor och lite varm buljong sitter fint mellan hålborrningarna.



Mars
Solen börjar värma en aning och Mjörns blankis ser både spännande och farlig ut. Efterson "Länsman" är simkunnig får han gå först utifall isen skulle brista. Detta har jag fått på pälsen för av hans lilla dotter uppe i Kvänum. Hon tycker att det skall vara tvärt om. Köpte de två sista andelarna på Göteborgs Riksgaloppör -Mossgorda- och en andel på skånes raket Street Band. De satsade pengarna kom tillbaka med lite vinst. Kvinnan fyllde år med det talar vi inte om.



April
Åkte på en pressresa till Rotterdam Maraton. Togs om hand av en ung, vacker liten dam vid namn Kim som ledsagade mig runt i den vackra hamnstaden. Vi han med både barer,caféer,restauranger, pubar, ännu fler restauranger och pubar och ett museum. Kanonfin resa med bra upplägg och en fartfylld folkfest under själva maratondagen. Bodde kungligt på Amerikalinjens förankrade lyxfartyg, numera hotell.



Maj
Dags att fira Norges Nationaldag uppe på Övrevolls galoppbana. Åkte med supertränaren Pia Höjom och lilla Jossan upp för att se fin hästsport på en av nordens mest anrika banor. Morfar fyller 90 år och vi grattar uppe i Jönköping. "Skogarnas Konung" stilig ung man nu för tiden och snart lika lång som mig. Attans!




Juni
Ännu mer galopp. Den här gången nere på Jägersro i skåneland. Här kommer lilla Jossan farande i full speed. Har försöka vara aktiv inom sporten då det är både roligt och spännande med fina människor i och runt omkring.




Juli
Hela familjen tar sig en fin skärgårdstur med en av de gamla ångbåtarna. En strålande fin sommardag och räkorna och starkölen satt som en fläskläpp. Den lilla draken fotograferade och var inte på sitt bästa humör. Kompisarna drog nog mer än en stånkande ålderstigen ångbåt kan jag tro. Men, men än väger pappas ord tyngre än polarnas, tack och lov.



Augusti
Den lilla loppan skall ha linser, färgade och det var bara att droppa ner till optikern och fixa detta. Lite fiske nere på piren i Glommen utan resultat och så passade pappa B själv på att fylla år. Det talar vi inte heller om.




September
Saken är klar! Den spolformiga kroppen skall väck. Jag löser medlemskort hos Sportlife nere i Angered och det är nog den bästa investering jag gjort under alla mina år. Roligt, tungt men det ger banne mig resultat. Med facit i hand idag kan jag skriva att jag gått ner drygt 8 kilo och fått lite bättre svong på den skröppliga kroppen.



Oktober
Vackert höstväder med massor av soliga dagar gör att min promenadträning ligger på en väldigt hör nivå just nu. I samma takt blir byxorna större och axlarna bredare. Vår lilla "Prinsessa" fyller tonåring och det festas med kompisarna.



November
Filmar åt Svenska Handbollförbundet då ett gäng lovande elitjuniorer får specialträning av landslagets kaptener, och två tyska experter samt Stefan Holm. Kommer i kontakt med Jonas och hans TRX-träning, En go kille som har väldigt mycket att lära ut. Skall även filma detta , nästa år!



December
Familjen samlad framför julgranen. Mamma den stora stjärnan står perfekt placerad. Iförd sommarens hatt ser jag aningen längre ut än junior, men till nästa år blir det nog han som får stå längst ut. "Prinsessan" tog bilden med sin julklappskamera på stativ och med fjärrutlösaren på.
Hela detta lurviga gäng hälsar till er alla mina läsare och önskar er ett sjutusandes
GOTT NYTT ÅR!

Inga kommentarer: