tisdag 20 december 2011

Paltparty det sitter som en fläskläpp på en Porjusbo!

Detta är inte fogmassa, inte heller grovkornig cement utan paltsmet som så småningom skall förgylla min tillvaro ytterligare. (Det har den redan gjort när detta skrives) Dessvärre är inte denna smet gjord på mamma Elsas vis utan paltmix från Kungsörnen som får duga som substitut för den "riktiga" palten. Den får godkänt av hela familjepanelen här hos pappa B och samtliga hemmavarande barn och blomma har inmundigat sig av dessa kulor denna eftermiddag.
Så här många, stora och välrullade blev de färdiga paltarna när jag stoppat in lättstekt fläsk och knådat ihop dem. Kokas sedan i saltat vatten tills de flyter upp. En palt mättar rejält, två paltar torde fylla även den tommaste mage och tre paltar ger garanterat "paltsvimma" eller "paltkoma", som de sanna paltätarna kallar det när huvudet med en duns faller ner mot bröstet, och du glider ut i paltens hemliga värld.
Färdigt att stoppa i näbben. Jag var så hungrig att jag struntade i att smälta smöret, paltarna var varma så de smalt ändå. De flesta föredrar lingonsylt också men jag kör on the rocks, det vill säga bara smör till. Två paltar fyllde min dagsranson av kcal och nu är det dags att sjunka ner i massagefåtöljen och knåda upp de överansträngda muskler som så sakta börjar göra sig påminda. Det är kul att känna att under allt överföd så finns det små värkande muskler i alla fall. En vacker dag tror jag även att det dyker upp en burk på fronten, ingen sexpack men dock en burk istället för en kagge.
Må så in i bänken bra...
pappa B

PS:Kanske jag kan berätta om önskejulklapparna till familjen i morgon, det beror på lite vad tillverkaren säger.
Skicka en kommentar