lördag 21 januari 2012

Lugn som en filbunke i TV-rutan

Kolla in grabben! Stilig med röd slips och skinnvästen på.
Min gode vän Kenneth "Länsman" Fredriksson var lugnet själv när han stegade in i TV-studion för att skrapa fram antal år och beloppet som han vunnit på sina tre klöver. Trisslotten köpte han nere på OBS i Bäckebol när han och frugan Barbro var och handlade före jul.
Jag skjutsade dem upp till Landvetter i går och när jag önskade lycka till så plirade han med ögonen som bara den här gubben kan och så sa han; -Du Bernt, jag är så djävla nöjd som det är så vad det än blir är det en storvinst. Och Barbro hon var kanske lite pirrigare men det var nog mest för flygturen upp till Stockholm hon oroade sig för. Här kommer några bilder från sändningen i TV4. Lugn som en filbunke stegade han fram,Plockade först ut lotten som skulle visa hur många år han skulle få den kommande vinstsumman. 10-år skrapade han fram. Sedan var det dags för beloppet som hamnade på 15.000. Idag hämtar jag hem dem från Landvetter och det enda eländiga med detta är ju att nu tappar han bostadsbidraget om han måste in på ålderdomshemmet.


Jag tror nog att "Länsman" och lilla Barbro kommer att ta sig en underbar tur med Hurtigruten när vädret bjuder på sol och värme och det är dem väl unnat. Vackrare båtfärd får man leta efter. Sen blir det nog någon fiskeresa för gubben, det tror jag nog.
Grattis gamle vän, snyggt jobbat och hornper tar dig om du inte kör med röd slips nästa gång vi beträder Surtesjöns is, du går som vanligt först ut på isen för du kan ju simma.....
pappa B

"Vill du bli glad för en kväll, sup dig full
 Vill du bli lycklig för en vecka, slakta en gris
 Vill du bli lycklig för en månad, gift dig
 Vill du bli lycklig för hela livet, skaffa dig en trädgård"
Skicka en kommentar