söndag 22 januari 2012

Persson och Björndalen, föredettingar!

En saga tar alltid slut, förr eller senare. De flesta får ofta ett lyckligt sådant. Men nu, med facit i hand så tycker jag att den store utförsdrottningen Anja Perssons saga börjar grumlas allt mer. VArför? Ja, varför skall man hela tiden envisas med att komma igen och komma igen. Titta bara på mediasugne Foppa Forsberg som linkande tar sig ut med en plånbok så full av dollar att ingen orkar med att lyfta den. Ändå skall han envisas med att snöra på sig skrillorna om och om igen. Det har inget med hockeyn att göra, det är bara tanken på att inte få synas i media och bli bortglömd, ställd åt sidan när man tänder belysningen på scenen, som drar.

Skidskyttekungen, den suveräna Ole Einar Björndalen håller på att bli likadan. I går nere i Antholz lyckades han i alla fall bli tia, inte illa. Men under resten av säsongen har han knappast hittats bland de 20 första i prislistan. Jag tror att han vill åka VM och sedan lägger han av.

Har de andra blivit så många klasser bättre?
Nej då, det är bara Persson och Björndalen som blivit sämre, det är den eländiga sanningen. För oss svenskar kan vi ju glädjas åt Fredrik Lindströms uppvaknande och det skall bli spännande att se honom åka sista sträckan i dagens stafett. Kan han reparera de eventuella bommar som hans lagkamrater eventuellt drar på sig. litar inte ett smack på andre sträckans Magnus Jonsson, och inte på Ferry heller för den delen. Fast Björn kan ju åka fort om det skulle behövas för att ge Fredrik de bästa förutsättningarna från start.

För Perssons del så blir det att sitta i värmestugan och dricka choklad för hon missade och kvalade inte in ens in till andra åket i går. Hon var 4,71 sekunder efter segraren, en hel evighet då man snackar storslalom.
Nu sätter jag mig i skinnsoffan och tittar på herrarnas 15 km i Otepää. Håller tummarna för att det skall gå bättre idag än det gjorde igår. Då flippade samtliga sprintåkare ur rejält.
pappa B

"De bästa tankarna kommer efteråt"
Skicka en kommentar