söndag 5 februari 2012

Grått, kallt och bara nappande mört....

"Skogarnas konung" på Surtesjön
Det satt åt ganska hårt innan vi betämde oss om vi skulle ge oss ut på fisketur eller ej. Det kalla och grå vädret håller även den mest entusiastiske på mattan. Men...efter färdigåkta skidtävlingar på dumburken så drog vi på oss långkalsingarna både "Skogarnas Konung" och jag. Vi spolade Lundbyhamnen och Sannegårdshamnen och åkte upp till vår favvosjö, Surtesjön som ligger bara runt hörnet och stegade ut på isen. Massor av skridskoåkande damer och herrar och så två fagra damer med sin hundar, en spark och en kälke med breddade medar. Med ett hejarop bar det iväg så snön sprutade.

Massor av hundägare tar tillfället i akt att släppa loss sina fyrbenta vänner på isen, detta är givetvis både på gott och ont. Nu är ju jag och mina vänner hundälskare av rang så för oss spelar det ingen roll om det kommer hundar framspringande till oss där vi sitter. Men det är många andra som är hundrädda som far illa, det har jag sett vid ett flertal tillfällen. Tyvärr så är det så att de flesta hundägarna dessutom har noll koll och diciplin på sina fyrbentingar som när de slipper loss från kopplet passar på att leva loppan för kung och fosterland. Skärpning på er, gå på kurs. Hundarna är det inget fel på det är ni som är dåliga hundägare så de så!
Imorgon skall det bli minder minusgrader och kanske man släpar sig ut på isen igen. Vi få la se som Göteborgarn säger.    pappa B
Skicka en kommentar