lördag 18 februari 2012

sicken rökare av Olsson?

Igår körde de flesta sprinter åt skogen utom Teodor Pettersson och Ida Ingemarsdotter, som verkligen höll den blågula flaggan högt. Semifinal för Pettersson och seger för Ida det är klart godkänt.
Idag är det klassiskt på tapeten och jag hoppas att ni sett hur Johan Olsson for fram uppför de Polska backarna. Han utklassade allt, även den oftast omutbara Cologna som var 20 sekunder efter Olsson i mål. De två var över minuten före de andra, en ren och skör (vit) utklassning.
Nu är det upp till bevis för de svenska tjejerna. Skall Kalla orka, är Anna Haag i form, tanten Rydkvist klarar hon det polska trycket och vad orkar Ida gör på 10 km klassisk mark? Självklart är det Kowalchyk och Björgen som kräver revansch för gårdagens misslyckande i sprinten. Rysskorna, idag på grannens mark kanske har laddat om och Randall, den lilla sega ärtan från USA, som trots fall i sprintfinalen jobbade sig upp till tredje platsen bara 100-delar från silvret, orkar hon göra att bra lopp till?
Nåväl, det brakar loss om en liten stund och jag sitter limmad framför burken...

Klart och det var bara lilla Anna Haag och nykomlingen Sömskar som hade fart på laggarna. Kalla var ovanligt kall och att en supertrött Ingemarsdotter inte orkade, det är förlåtligt efter hennes prestation i går, Inför hemmapublik sopade Justina spåret med det övriga fältet. Björgen försökte hönga på men bleknade ganska snart. Likaså Duracell-kaninen Jouhag. I övrigt så är det norsk dominans i år den saken är klar. Ett helt koppel leende jenter bland de tio främsta. Vulken bredd! Heja Norge!
pappa B
Skicka en kommentar