söndag 11 mars 2012

Damernas skidskytte epok är förbi..

Återigen visade de norskas jenterna att de är bäst i världen, att en polska, en japanska och en tyska klämmer in sig mellan dessa och före våra svenska skidåkande damer är ett faktum. Björgen outstanding i Holmenkollens 30 kilometer före en totalt slutkörd Justina och en vilt kämpande Johaug. Där har ni medaljtrion.

Om en stund startar mass starten i herrarnas skidskytte-VM. En på nyttfödd Carl-Johan Bergman, en från förkylning återhämtad Fredrik Lindström och så en Ferry i gammal god stil kan ju få dagen att ljusna en aning. Sedan kommer mörkret och lägger sig som en mössa över damernas inträde på arenan i Rumpholding. Vår enda skidskyttedam av klass, Helena Ekholm, kommer efter dagens tävling att under en presskonferens berätta att hon lägger sporten bakom sig, skidorna och bössan åker upp på hyllan. Förmodligen vill hon bli omladdad av Hr Ekholm och den här gången är arenan en helt annan.
I och med att Helena lägger av så kommer svensk skidskytte då det gäller damerna att återgå under den grå pressening där den legat ända till Korpi, Magdalena, ACO och nu fru Ekholm klev in på skjutvallen och ut i spåren. Återväxten är lika med noll och några skidåkardamer som tänkt om och vill fortsätta med bössan på ryggen det finns inte. Tror inte ens att kontakten mellan förbunden är speciellt stark.
Förvisso kan lillasyster Jonsson förbättra skidåkningen ett par snäpp, skjuta kan hon. Tvärt om med Strömstedt, som kan åka fort men skjuter som en kratta, oftast. Frk Nilsson är som ett flöte på ett abborrgrund och jag tycker att det är väldigt konstigt att man inte skolat in några nya unga tjejer redan i år och lagt de pengar som frk Nilsson kostar, på nya unga förmågor, om det finns några?.

Lyfter därmed på skinnkepsen och önskar Hr och fru Ekholm lycka till med produktionen av nya skidskyttar. Håller hr Ekholm lite mer till höger och inte utlöser bössan för tidigt så blir det en tös. Lite mer vänsterläge, låt oss säga tre snäpp och snabbare avfyrning så blir det en pojke. Ha det så skönt och lycka till!

pappa B
"Bättre ett fat kål med kärlek
än en gödd oxe med hat"
Skicka en kommentar